Spring naar inhoud

Cappuccino Chocolade Muffins

Voor de échte coffeelover, zijn deze Cappucino Chocolade Muffins zeer zeker de moeite waard om te maken. Heerlijke Muffins van HomeMade met een flinke laag banketbakkersroom erop, waardoor het een beetje op een cappuccino lijkt. Yummy! Wil je een nog intensere koffiesmaak? Voeg dan eventueel wat extra sterke koffie toe aan het beslag.

Zo makkelijk maak je ze!

Benodigdheden: 

  • 1 pak HomeMade mix voor Chocoladecake + 200ml water
  • Cupcake vormpjes (De hoeveelheid cupcakes is afhankelijk van de grootte van de cupcake vormpjes.)
  • ½ pak HomeMade Banketbakkersroom + 225ml water
  • 2 schepjes oploskoffie

Bereidingswijze: 

  1. Bereid het beslag zoals op de verpakking beschreven en vul de cupcake vormpjes voor de helft met het beslag.
  2. Bak de cupcakes in 14-16 minuten op een bakplaat in het midden van de oven. De cupcakes zijn gaar als je met een (saté)prikker in het midden van de cupcakes prikt en deze er weer schoon uitkomt. Laat de cakjes volledig afkoelen.
  3. Bereid ondertussen een ½ pak HomeMade banketbakkersroom en meng daar de oploskoffie doorheen.
  4. Doe de room in de spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
  5. Haal de cakejes uit de vormpjes en snijd ze als een broodje doormidden.
  6. Spuit op de onderste helft een rozet banketbakkersroom en leg de bovenkant er weer op.
  7. Decoreer de bovenkant ook met een rozet banketbakkersroom.
  8. Bewaar de cappuccino cakejes in de koelkast.