Spring naar inhoud

Carrot cake cupcakes met pecannoten, rozijnen en roomkaastopping

Pure verwennerij in cupcakevorm! Kruidige carrot cake met zoete rozijnen, pecannoten en een zachte roomkaastopping.

Zo makkelijk maak je ze!

Wat heb je nodig?

  • 1 pak HomeMade mix voor Carrot cake
  • 110 ml water
  • 100 gram roomkaas
  • 25 gram rozijnen
  • 40 gram gehakte pecannoten
  • Spatel
  • Mixer met gardes
  • Beslagkom
  • Eetlepel
  • 6 cupcakevormpjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor.
  2. Voeg de carrot cake mix en 110 ml water samen in een beslagkom. Meng met een spatel tot een glad beslag.
    Let op: na het mengen blijven er nog wel wortelstukjes zichtbaar.
  3. Voeg de rozijnen en 30 gram gehakte pecannoten toe aan het beslag en spatel dit door elkaar.
  4. Verdeel het beslag over de 6 cupcakevormpjes.
  5. Zet de cupcakes op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ca. 19 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar wanneer je hier met een satéprikker in prikt en deze er schoon uit komt.
  6. Laat de cupcakes goed afkoelen voordat je deze versiert.
  7. Doe de mix voor royal icing in een schone beslagkom en voeg hier 100 gram roomkaas aan toe.
  8. Mix dit met een mixer met gardes ongeveer 6 minuten op de hoogste stand tot een gladde en luchtige topping.
  9. Bestrijk de cupcakes met de roomkaastopping en versier deze met 10 gram gehakte pecannoten.
  10. Bewaar de cupcakes na bereiding in de koelkast.