Spring naar inhoud

Chocoladecake met roomkaasfrosting en frambozen

Haal de herfst in huis met deze heerlijke chocolade cake!

Zo makkelijk maak je 'm!

Benodigdheden

  • 2 pakken HomeMade mix voor Chocoladecake
  • 400 ml water
  • 150 g witte chocolade, grof gehakt
  • 200 g roomkaas
  • 75 g roomboter
  • 1 tl vanille extract
  • 50 g poedersuiker
  • 150 g frambozen
  • Mixer met garden
  • Beslagkom
  • Ronde springvorm (ca. 18 cm)
  • Spuitzak + kartel spuitmondje

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor.
  2. Maak het beslag voor twee Chocoladecakes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Giet het beslag in de (ingevette) bakvorm.
  4. Bak de cake volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Laat de chocoladecake goed afkoelen en maak de roomkaasfrosting door de witte chocolade te laten smelten. Laat even afkoelen.
  6. Klop de roomkaas en roomboter romig en luchtig met de mixer.  Begin op lage snelheid en verhoog de snelheid tot middelhoog. Klop circa 2 minuten. Voeg daarna de gesmolten witte chocolade en vanille extract toe en blijf kloppen tot het een romig geheel is.
  7. Nu gaat de poedersuiker erbij in drie delen. Blijf kloppen tot je een zijdezachte en romige frosting hebt.
  8. Deze kun je eventueel afgedekt bewaren in de koelkast tot gebruik. Haal het 15 minuten voordat je gaat decoreren uit de koelkast.
  9. Snijd de cake voorzichtig horizontaal open en bestrijk de onderste laag royaal met de roomkaasfrosting. Leg daarna voorzichtig de bovenkant er weer op.
  10. Zet de chocoladecake op een bord of taartplateau en bestrijk de bovenkant met de resterende frosting. Garneer dit met de verse frambozen.