Spring naar inhoud

Kruidcake tulband met cranberry's

Deze feestelijke kersttulband is een mooie afsluiter van het kerstdiner. Want wie wil er niet een lekker, zelfgemaakt plakje voor bij de koffie toe?

Zo makkelijk maak je 'm!

Benodigdheden

  • 2 pakken HomeMade mix voor Kruidcake
  • 450 ml water
  • 300 g cranberry’s (vers of uit diepvries)
  • 1 sinaasappel
  • 100 g poedersuiker
  • Een beetje boter of olie
  • Tulbandvorm
  • Spuitzak

Bereidingswijze:

  • Maak het beslag voor de kruidcakes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en voeg 2/3e  toe aan het beslag.
  • Voeg ook 200 g cranberry’s toe aan het beslag en mix met een mixer met deeghaken goed door.
  • Vet de tulbandvorm in en giet het beslag in de vorm.
  • Bak de tulband in ca. 60-70 minuten gaar en goudbruin en laat afkoelen.
  • Maak vervolgens de sinaasappelicing door 2 el sinaasappelsap te mengen met 100 g poedersuiker. Als het te waterig is, voeg je extra poedersuiker toe.
  • Stop de sinaasappelicing in een spuitzak en drizzle over de tulband. Heb je geen spuitzak? Dan kan je het ook met een lepel doen.
  • Versier de tulband met de overige cranberry’s en sinaasappelrasp.