Spring naar inhoud

Red velvet brownies met witte chocolade ganache

Dit recept is makkelijk te maken met de HomeMade mix voor Red Velvet Brownies.

Zo makkelijk maak je ze!

Benodigdheden:

  • 1 pak HomeMade Mix voor Red Velvet Brownies
  • 200 ml slagroom
  • 200 g roomkaas
  • 200 g witte chocolade
  • Witte chocolade vlokken van De Ruijter

Bereidingswijze:

  1. Maak de brownies volgens de instructies op de verpakking.
  2. Bak de brownies in de oven en laat ze daarna even afkoelen.
  3. Maak ondertussen de witte chocolade ganache. Verwarm hiervoor 100 ml slagroom in een steelpan. Breek ondertussen de witte chocolade in stukjes. Als de slagroom warm is haal je deze van het vuur en roer je de stukjes witte chocolade erdoor tot een egaal geheel. Schenk dit mengsel in een schaal en laat het voor ca 1 uur in de koelkast afkoelen.
  4. Meng de toppingmix (uit de verpakking) met 100 ml slagroom en 200g roomkaas in een beslagkom. Mix het geheel ongeveer ½ minuut op de laagste stand tot een gladde massa. Voeg de afgekoelde witte chocolade toe en klop de massa in ca. 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige crème.
  5. Bestrijk de brownie met de ganache en bewaar de brownies in de koelkast. 

Tip! Versier de brownie, naast de ganache, ook met witte chocoladesnippers. Deze kun je heel gemakkelijk zelf thuis maken door met een dunschiller langs de zijkant van een chocoladereep te raspen. Maar je kunt natuurlijk ook kant- en klare witte chocoladevlokken kopen.