Spring naar inhoud

Empanadas

Empanadas zijn onze specialiteit!


Empanadas bestaan uit gevulde deegwaar met doorgaans een hartige vulling die gefrituurd of in de oven gebakken kunnen worden.

Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Spanje en Portugal waar het al in 1520 in een kookboek vermeld stond. De naam komt van het werkwoord 'empanar', dat inpakken of inwikkelen betekent. De empanadas zijn van oudsher erg populair in Zuid-Amerika en Mexico. In Nederland zien we de empanada enorm aan bekendheid winnen en is dit echt een delicatesse in opmars.

Empanadas Small & Large

Onze empanadas zijn er in twee formaten:

Formaat 'SMALL'

Gewicht:
25 gram
Type:
diepvries, ongebakken
Verpakking:
doos 60 stuks / doos 160 stuks
Bereidingswijze:
Bevroren afbakken in de frituur (175ºC), 3-4 min. Product voor bereiding niet ontdooien.

Formaat 'LARGE'

Gewicht:
80 gram
Type:
diepvries, voorgebakken
Verpakking:
doos 30 stuks
Bereidingswijze:
Product voor bereiding ontdooien.
Frituur (175ºC): 6-8 min.
Oven (180ºC): 10 min.