Spring naar inhoud

Brownie Bars met pistache, kadayif en zeezout

Crunch alert! Deze Brownie Bars met pistache, kadayif en zeezout zijn de perfecte mix van smeuïg, knapperig en hartig. Een bite om verliefd op te worden!

Zo makkelijk maak je ze!

Benodigdheden

  • 1 pak HomeMade mix voor Brownies
  • 95 gram gepelde pistachenoten
  • 100 gram witte chocolade
  • 50 gram pistache crème
  • 25 gram geroosterde kadayif
  • 300 gram melkchocolade of pure chocolade
  • Bakpapier
  • Zeezoutvlokken
  • Bakvorm van 20 x 20 cm
  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor.
  2. Maak de brownie volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schep de mix in de vorm (Als je de bijgeleverde bakvorm gebruikt, worden de brownie bars wat hoger).
  4. Zet in de oven en bak in 25 minuten gaar. (Bak 35 minuten bij gebruik van de bijgeleverde bakvorm).
  5. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. 
  6. Hak de pistachenoten fijn in een keukenmachine. Smelt de witte chocolade au bain marie op het vuur.
  7. Meng 80 gram van de gehakte pistachenoten met de pistache crème en de witte chocolade en voeg de geroosterde kadayif toe. Meng goed.
  8. Besmeer de bovenlaag van de afgekoelde brownie met het pistache mengsel en zet in de koelkast of in de vriezer.
  9. Als de pistache laag hard geworden is, smelt je de chocolade. 
  10. Snij de brownie in kleine reepjes van 4 x 2 cm en haal ze met een vork 1 voor 1 door de gesmolten chocolade, zet ze op een bord of plank met een vel bakpapier en bestrooi met de rest van de pistachenootjes en met wat geroosterde kadayif en snufje zeezoutvlokken. Laat hard worden in koelkast. 
  11. Sneller bakken? Snij dan de brownie niet in reepjes maar drizzel de chocolade over de hele brownie heen. Garneer dan met de toppings en snij dan zodra de chocolade hard is in blokjes of reepjes. 

    Tip: Geen kadayif? Je kan ook 25 gram fijn verkruimelde cornflakes door de pistachecreme doen.