Spring naar inhoud

Carrot cake met wortel, walnoten en roomkaastopping

Een feestje op tafel! Een zachte carrot cake met extra stukjes versgeraspte wortel, walnoten en een romige roomkaastopping.

Zo makkelijk maak je ze!

Wat heb je nodig?

  • 1 pak HomeMade mix voor Carrot cake
  • 110 ml water
  • 100 gram roomkaas
  • 30 gram geraspte wortel
  • 40 gram gehakte walnoten
  • Spatel
  • Mixer met gardes
  • Beslagkom
  • Eetlepel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor.
  2. Voeg de carrot cake mix en 110 ml water samen in een beslagkom. Meng met een spatel tot een glad beslag.
    Let op: na het mengen blijven er nog wel wortelstukjes zichtbaar.
  3. Voeg de geraspte wortel en 30 gram gehakte walnoten toe aan het beslag en spatel dit door elkaar.
  4. Vouw de randen van de bakvorm naar buiten en vul deze gelijkmatig met het beslag.
  5. Zet de carrot cake op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de carrot cake in ca. 30 minuten gaar. De carrot cake is gaar wanneer je hier met een satéprikker in prikt en deze er schoon uit komt.
  6. Laat de carrot cake goed afkoelen in de bakvorm voordat je deze verwijdert.
  7. Doe de mix voor royal icing in een schone beslagkom en voeg hier 100 gram roomkaas aan toe.
  8. Mix dit met een mixer met gardes ongeveer 6 minuten op de hoogste stand tot een gladde en luchtige topping.
  9. Snijd de carrot cake horizontaal doormidden en breng de helft van de topping aan op de onderste helft.
  10. Plaats de bovenste helft van de carrot cake op de laag met topping. Bestrijk de overgebleven topping over de bovenkant van de carrot cake.
  11. Verdeel 10 gram gehakte walnoten over de bovenkant van de carrot cake.
  12. Bewaar de carrot cake na bereiding in de koelkast.