Spring naar inhoud

Carrotcake blondies met pecannoten en witte chocolade

Too good to share! Deze carrotcake blondies zijn een feestje bij elke hap!

Zo makkelijk maak je ze!

Wat heb je nodig?

  • 1 pak HomeMade mix voor Carrot cake
  • 50 gram ongezouten pecannoten
  • 60 gram witte chocolade
  • 30 gram blanke rozijnen

Met topping

  • 1 zakje royal icing
  • 100 gram monchou 
  • Rasp van 1 sinaasappel of wortel
  • Bakvorm of vorm van 20 x 20 cm met bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor.
  2. Maak het beslag volgens aanwijzingen op de verpakking. 
  3. Hak de pecannoten grof en doe ze door het beslag. Hou een paar noten achter voor de decoratie.
  4. Hak 50 gram witte chocolade in stukjes en bewaar 10 gram om te raspen voor de topping. Meng de blanke rozijnen erdoor en schep nu het beslag in de bakvorm.
  5. Bak nu ongeveer 15 minuten tot 20 minuten bij het gebruik van het bijgeleverde bakvormpje. 
  6. Als je geen roomkaastopping wil, druk je de rest van de pecannoten en witte chocolade in stukjes in het beslag en zet vervolgens in de oven. 
  7. Controleer met een houten prikker of de cake gaar is. Deze moet er droog uitkomen. 
  8. Laat volledig afkoelen en klop ondertussen de witte topping.
  9. Klop de icing volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg al kloppend de roomkaas toe en klop tot een gladde topping. Smeer de blondie met de topping in en zet in de koelkast. 
  10. Garneer met de rest van de pecannoten en rasp de witte chocolade. Rasp wat sinaasappelschil er over of juist wat extra wortel.