Spring naar inhoud

Chocoladecake met pecannoten

Hoe lekker is de herfst? Een tijd van huiselijkheid. Wat ons betreft is er geen betere manier om de herfst te verwelkomen dan met deze chocoladecake. Zie hier: een simpel en heerlijk recept voor chocoladecake met pecannoten; heel eenvoudig gemaakt met de HomeMade mix voor Chocolade Cake. Als de kids thuiskomen van het kastanjes rapen hebben ze vast en zeker zin in zo’n heerlijk stuk zelfgebakken cake.

Zo makkelijk maak je 'm!

Benodigdheden: 

  • 1 pak HomeMade mix voor Chocoladecake 
  • 100 gram pure chocolade 
  • 100 gram pecannoten 

Bereidingswijze:

  1. Begin met het hakken van de pecannoten in grove stukken. Houd een paar hele pecannoten apart voor de decoratie.

  2. Volg de instructies op de verpakking om het beslag te maken en roer hier 60 gram van de gehakte pecannoten doorheen. Giet vervolgens het beslag in de bakvorm. (Tip: Als je het leuker vindt, kun je ook een ronde bakvorm gebruiken!)

  3. Bak de cake volgens de instructies op de verpakking totdat deze gaar is.

  4. Smelt de pure chocolade au bain-marie en giet deze gelijkmatig over de gebakken cake.

  5. Versier de chocoladecake met de overgebleven gehakte pecannoten en de hele pecannoten.

  6. Laat de cake even in de koelkast afkoelen voordat je ervan gaat smullen!