Spring naar inhoud

Red Velvet truffels

Waanzinnge Red Velvet truffels gemaakt door @jessica.bakt

Zo makkelijk maak je ze!

Wat heb je nodig?

  • 1 pak HomeMade Mix voor Red Velvet Brownies
  • 100 ml water 
  • 80 g naturel roomkaas
  • Mixer met garden
  • Beslagkom
  • 250 g witte chocolade
  • Bord

Tijd om te bakken!

  1. Bereid de red velvet brownies volgens de bereidingswijze op de verpakking, maar sla stap 5, 6 en 7 over. 
  2. Laat de red velvet brownies goed afkoelen in de bakvorm voordat je deze verwijdert.
  3. Verkruimel de afgekoelde brownies boven een beslagkom en voeg de roomkaas toe. Meng deze met behulp van een handmixer volledig door elkaar heen (houd eventueel wat kruimels achter om ze later te versieren).
  4. Draai er met de hand kleine balletjes van ongeveer 30 gram per stuk.
  5. Leg alle balletjes op een bord en zet ze in de koelkast voor ongeveer 1 uur. De balletjes worden dan stevig en behouden hun vorm als we ze straks in de chocolade gaan dopen.
  6. Smelt 250 gram witte chocolade (in de magnetron of au-bain marie) en dip de balletjes met behulp van een vork volledig in de chocolade. Leg de balletjes weer terug op het bord. 
  7. Zodra je alle balletjes hebt gedipt zet je het bord weer terug in de koelkast om de chocolade te laten opstijven.

Tip! Wil je net zulke mooie rode swirls als Jessica? Meng dan wat rode kleurstof door de witte chocolade en swirl het met een lepel over de red velvet truffels! 

Recept door: @jessica.bakt (Instagram)