Spring naar inhoud

Kruidcake pietenmutsjes

Deze truffels in de vorm van kleine pietenmutsjes zijn een heerlijke traktatie. Leuk om uit te delen tijdens pakjesavond of een Sinterklaasfeestje!

Zo makkelijk maak je het!

Wat heb je nodig?

  • ½ pak HomeMade mix voor Kruidcake (12 pietenmutsjes)
  • 300 gram pure chocola
  • Speculaas om te verkruimelen
  • Marshmallows
  • Schaar 

Tijd om te bakken!

  1. Bereid het beslag volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Bak de cake 35 minuten (Halve cake!). Prik met de satéprikker in het midden van de cake. Als de prikker er schoon uitkomt, is de cake klaar.
  3. Verkruimel de cake als de cake lauwwarm is. Draai er balletjes van ter grootte van een walnoot en druk aan zodat er een muts ontstaat.
  4. Smelt de chocola au bain-marie en haal de mutsjes door de chocola heen. Leg vervolgens op bakpapier.
  5. Knip een marshmallow in drie stukken.
  6. Maak in de stukken marshmallow meerdere knipjes, zodat er een veer ontstaat.
  7. Laat de chocolade even uitharden en plak de marshmallow veer erop. Strooi er vervolgens wat speculaas kruimels op.
  8. Smullen maar!