Spring naar inhoud

Vaderdag stapeltaart

Maak deze stoere stapeltaart voor bijvoorbeeld vaderdag! Op andere dagen smaakt deze minstens zo lekker hoor.

Wat heb je nodig?

  • 2 pakken HomeMade mix voor Gevulde Kruidcake
  • 2 x mascarpone van 250 gram (totaal van 500 gram)
  • 125 ml slagroom
  • 450 ml water
  • Een beetje boter of olie
  • Suiker
  • Room
  • 1 pak Vlokken mix
  • C.a. 50 gram gemalen ongezouten pinda
  • 1 pakje Mokkaboontjes
  • Cacaopoeder
  • Beslagkom
  • Spatel
  • 2 springvormen van 22cm (of 2 springvormen van 24 cm)

Tijd om te bakken!

  1. Verwarm de oven voor en vet beide springvormen in met boter of olie.
  2. Meng de 2 zakjes mix voor kruidcake met 450 ml water in een beslagkom met een spatel tot een glad en klontvrij beslag.
  3. Voeg vervolgens de hazelnoten en rozijnen toe aan het beslag en spatel deze er doorheen.
  4. Vul beide springvormen met de helft van de mix.
  5. Zet een rooster met de beide springvormen in het midden van de oven. Na ongeveer 55-60 minuten zijn de cakes klaar.
  6. Laat na het bakken de kruidcakes afkoelen en verwijder vervolgens voorzichtig het springvorm.
  7. Klop 500 gram mascarpone en 125 ml slagroom + suiker naar wens tot een gladde substantie.
  8. Snijd beide cakes horizontaal doormidden, leg de onderkant neer en bestrijk deze met de zojuist geklopte mascarpone en slagroom. Vervolgens leg je de bovenkant weer op de onderkant, herhaal deze stap ook voor de 2e springvorm. Stapel alle delen, en bestrijk het bovenste deel met de overgebleven mascarpone- en slagroommix.
  9. Smeer vervolgens de zijkanten af met room, en beplak deze met de vlokken mix.
  10. Voor de topping strooi je cacaopoeder en 50 gram gemalen ongezouten pinda op de taart.
  11. Maak vervolgens kleine toefjes room op de taart, en plaats een mokkaboontje in elk toefje.