Watermeloen & zon koekjes
De zonnige dagen komen er aan en dat betekent ook veel zoetigheid! Deze vrolijke koekjes maken jouw zomer compleet!
Zo makkelijk maak je 'm!
Benodigdheden
- 1 pak HomeMade mix voor Kleurige Koekjes
- 180 g koude roomboter of margarine (60 g + 60 g + 60 g)
- 1 groot glas en 1 kleiner glas. Of twee ronde uitsteekvormen met verschillende diameter.
- Zon uitsteek vorm
- De Ruijter Chunks Extra Puur
Bereidingswijze:
- Maak de mix voor Kleurige koekjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rol de verschillende kleuren deeg uit tot ongeveer 5mm dikte.
- Gebruik een grote steker (glas) voor het groene deeg en een iets kleinere steker (glas) voor het rode deeg.
- Steek uit het groene deeg een rondje met de grote uitsteker en vervolgens met de kleine uitsteker nog een keer een rondje, zo kun je de binnenkant van het rondje eruit halen.
- Steek uit het rode deeg een rondje met de kleinere steker. Dan kun je het rood in het groen leggen en aanduwen. Snijd deze door midden en je dan heb je twee watermeloen helften.
- Steek met de zon uitsteker zonnen uit het gele deeg.
- Tip: leg de koekjes vóór het bakken in de koelkast of even in de vriezer zodat het deeg stevig wordt. Dan behouden ze de vorm beter tijdens het bakken.
- Bak de koekjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Smelt 20 g Chunks, bijvoorbeeld de magnetron of au bain marie. Gebruik de gesmolten chocolade chunks om een niet gesmolten chunk vast te plakken aan de koekjes, zodat je de pitjes van de watermeloen maakt.
- Smullen maar!
Uit je (olie)bol!
Oliebollen bak je met Oud & Nieuw natuurlijk lekker zelf. Wees creatief en ga voor deze feestelijke variant.
Meer informatie over Uit je (olie)bol!
Tompoucen met banaan en witte chocolade
Deze smakelijke creaties zijn zeker het proberen waard!
Meer informatie over Tompoucen met banaan en witte chocolade
Chocolade tulband
Met deze feestelijke tulband op tafel zul je je gasten zeker verrassen. Bovendien is hij in een handomdraai gebakken!
Meer informatie over Chocolade tulband