Cono Kaasmakers / Beemster kaas
Het is inmiddels een klassieker; het Beemster kaasbroodje dat Pruvé in nauwe samenwerking met CONO Kaasmakers (brand Beemster kaas) heeft ontwikkeld. Door de expertise van Pruvé op het gebied van krokant bladerdeeg samen te voegen met de expertise van CONO Kaasmakers is een premium kaasbroodje ontstaan. De korst en vulling zijn helemaal op elkaar afgestemd om tot een goede bite en lekkere volle smaak te komen.
Het assortiment
Naast het Beemster kaasbroodje zijn ook andere Beemster kaasproducten, zoals een ham-kaas broodje en een mini-kaasbroodje ontwikkeld. En de ontwikkelingen gaan door met nieuwe deegsoorten en vullingen van diverse soorten van Beemster kaas.
Over Beemster kaas
Beemster kaas wordt gemaakt door een kleine coöperatie in de Beemster polder. De kaas wordt gemaakt van 100% Noord-Hollandse weidemelk, wat wil zeggen dat de koeien zoveel mogelijk in het verse gras grazen. De blauwe zeeklei onder het malse gras waar de koeien op grazen, zou wel eens het geheim kunnen zijn van de smaak van de Beemster premium kazen. Noem het ziltig, noem het eigenwijs of noem het smedig, uniek is het in elk geval. De boeren zorgen extra goed voor de koeien en dat allemaal van grasspriet tot kaas, zo duurzaam mogelijk. En vanaf 2020 maakt CONO Kaasmakers als eerste zuivelorganisatie gecertificeerd klimaatneutraal kaas; met respect en zorg voor het milieu en het klimaat. Dat proef je.