Chocolade banoffee vlegel
Heerlijke combincatie van banoffee en chocolade.
Chocolade banoffee vlegel
- 5 x Vlegel Ovaal
Benodigdheden Banaan compote
- 12 bananen
- 50 gr roomboter
- 140 gr rietsuiker
- 100 ml bruine rum
- Karamelliseer de suiker, blus af met de boter en voeg de banaan toe (in schijfjes).
- Bak kort mee tot de banaan iets zachter wordt, haal van het vuur en roer de rum erdoor.
- Laat de compote volledig afkoelen en vul de vlegels ermee.
Benodigdheden Walnootcrumble
- 165 gr patentbloem
- 200 gr kristalsuiker
- 150 gr roomboter
- 200 gr amandelmeel
- 170 gr walnotenstukjes
- Meng de bloem, suiker en amandelmeel door de blokjes boter tot een zanderig geheel.
- Voeg de walnotenstukjes toe en knijp tot kleine stukjes.
- Bak in 8 minuten krokant op 180 graden.
Benodigdheden Chocoladeslagroom
- 300 melkchocolade
- 900 slagroom
- 40 gr blanke stroop
- Breng 1/3 van de slagroom met de blanke stroop tegen de kook aan.
- Giet op de chocolade, mix glad en voeg de resterende slagroom koud toe.
- Koel volledig af en klop luchtig op.
- Spuit op de vlegel bovenop de banaan compote.
- Decoreer de Banoffee Vlegels met bananenchips, cacaopoeder, walnootcrumble, etc.
Bourdaloue met stoofpeertjes
Heerlijk voor in het najaar!
Meer informatie over Bourdaloue met stoofpeertjes