Stoofperenslof met speculaas
Een ware ode aan de Nederlandse herfst en winter, waarin zoete stoofperen en kruidige speculaas samenkomen.
Stoofperenslof met speculaas
- Vlegel x 10
Benodigdheden stoofpeer vanille
- 12 Gieser Wildeman peren
- 2 l. water
- 500 gr kristalsuiker
- 3 vanillestokjes
- Maak een siroop van het water, de suiker en vanille en breng tegen de kook aan.
- Schil de peren en pocheer in de siroop tot de gewenste garing.
- Laat afkoelen voor gebruik in de perenmousse en als decoratie.
Benodigdheden perenmousse
- 14 gr gelatine
- 600 gr blanke stoofperen, gepureerd
- 50 ml perenlikeur
- 200 gr kristalsuiker
- 600 gr slagroom
- 2 vanillestokjes
- Week de gelatine in koud water.
- Verwarm de stoofperenmassa met de helft van de suiker en de vanille.
- Los de gelatine op in de warme massa en voeg de likeur toe. Koel af tot 30 °C.
- Klop de slagroom stijf op met de resterende suiker en vouw door de perenmassa.
- Giet in een bûchevorm of cakeblik en bewaar in vriezer tot bevroren. Snijd op maat voor de vlegel.
Benodigdheden speculaas krokant (voor 2 stuks)
- 325 g speculaaspasta
- 275 g melkchocolade
- 275 g crêpes dentelles
- Smelt de chocolade met de speculaaspasta.
- Meng de verkruimelde koekjes erdoor.
- Verdeel over de bodem van de vlegels en leg hier een staaf met perenmousse op.
Benodigdheden slagroom vanille
- 2500 gr slagroom
- 500 gr mascarpone
- 200 gr poedersuiker
- 3 vanillestokjes, merg
- Klop alle ingrediënten tot een luchtige massa en spuit op de vlegel.
- Maak af met een stoofpeertje.
Luxe aardbeienvlaai
De aardbeienvlaai is sinds jaar en dag een favoriet onder Nederlanders. Met onze open vlaai zet u dit verse gebak in een handomdraai in de vitrine!
Meer informatie over Luxe aardbeienvlaaiMillefeuille extra krokant
Met vocht gereduceerde room om krokantheid te bevorderen!
Meer informatie over Millefeuille extra krokant