Spring naar inhoud

Stoofperenslof met speculaas

Een ware ode aan de Nederlandse herfst en winter, waarin zoete stoofperen en kruidige speculaas samenkomen.

Stoofperenslof met speculaas

Benodigdheden stoofpeer vanille

  • 12 Gieser Wildeman peren
  • 2 l. water
  • 500 gr kristalsuiker
  • 3 vanillestokjes
  1. Maak een siroop van het water, de suiker en vanille en breng tegen de kook aan. 
  2. Schil de peren en pocheer in de siroop tot de gewenste garing. 
  3. Laat afkoelen voor gebruik in de perenmousse en als decoratie.

Benodigdheden perenmousse

  • 14 gr gelatine
  • 600 gr blanke stoofperen, gepureerd
  • 50 ml perenlikeur
  • 200 gr kristalsuiker
  • 600 gr slagroom
  • 2 vanillestokjes
  1. Week de gelatine in koud water. 
  2. Verwarm de stoofperenmassa met de helft van de suiker en de vanille. 
  3. Los de gelatine op in de warme massa en voeg de likeur toe. Koel af tot 30 °C.
  4. Klop de slagroom stijf op met de resterende suiker en vouw door de perenmassa. 
  5. Giet in een bûchevorm of cakeblik en bewaar in vriezer tot bevroren. Snijd op maat voor de vlegel.

Benodigdheden speculaas krokant (voor 2 stuks)

  • 325 g speculaaspasta
  • 275 g melkchocolade
  • 275 g crêpes dentelles
  1. Smelt de chocolade met de speculaaspasta. 
  2. Meng de verkruimelde koekjes erdoor. 
  3. Verdeel over de bodem van de vlegels en leg hier een staaf met perenmousse op.

Benodigdheden slagroom vanille

  • 2500 gr slagroom
  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr poedersuiker
  • 3 vanillestokjes, merg
  1. Klop alle ingrediënten tot een luchtige massa en spuit op de vlegel. 
  2. Maak af met een stoofpeertje.