Citroen-meringue rolletjes
Leuk voor Pasen!
Benodigdheden voor 10 stuks:
- 10 Pruvé RB Bladerdeegrolletjes - art. nr. 11447
Citroencrème
- 100 g citroensap
- 150 g kristalsuiker
- 200 g heelei
- 15 g maizena
- 200 g roomboter
- 250 g mascarpone
Topping
- Gele marsepein
- Abrikozenmoes
- Afdekgelei
- Pruvé Meringue drups
Kookschuim
- 100 g eiwit
- 250 g kristalsuiker
- 75 g water
Werkwijze:
Citroencrème
- Klop de eieren los met de suiker en maïzena.
- Breng het citroensap aan de kook en giet bij het eerste mengsel.
- Kook de massa kort en er meng er, van het vuur, de roomboter doorheen.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur en voeg de mascarpone toe.
- Laat vervolgens volledig afkoelen.
Topping
- Bestrijk de bladerdeegrolletjes met de abrikozenmoes.
- Rol de marsepein uit op 2 mm en bedek de bovenkant van de bladerdeegrolletjes ermee.
- Bestrijk met afdekgelei en maak af met de meringue drups.
Kookschuim
- Klop de eiwitten schuimig en kook de suiker en het water tot 120°C.
- Voeg al kloppend toe aan de eiwitten en laat kloppen tot kamertemperatuur.
- Spuit het kookschuim op de gele marsepein met een gladde spuitmond van 8 mm.
Brooddeeg - een nieuwe range binnen het assortiment!
Binnen Smilde Bakery/Pruvé zijn we druk bezig met de ontwikkeling van een mooie brooddeeg range. Brooddeeg is een ideale deegsoort als het gaat om...
Meer informatie over Brooddeeg - een nieuwe range binnen het assortiment!Stoofperenslof met speculaas
Een ware ode aan de Nederlandse herfst en winter, waarin zoete stoofperen en kruidige speculaas samenkomen.
Meer informatie over Stoofperenslof met speculaas