Citroen-meringue rolletjes
Leuk voor Pasen!
Benodigdheden voor 10 stuks:
- 10 Pruvé RB Bladerdeegrolletjes - art. nr. 11447
Citroencrème
- 100 g citroensap
- 150 g kristalsuiker
- 200 g heelei
- 15 g maizena
- 200 g roomboter
- 250 g mascarpone
Topping
- Gele marsepein
- Abrikozenmoes
- Afdekgelei
- Pruvé Meringue drups
Kookschuim
- 100 g eiwit
- 250 g kristalsuiker
- 75 g water
Werkwijze:
Citroencrème
- Klop de eieren los met de suiker en maïzena.
- Breng het citroensap aan de kook en giet bij het eerste mengsel.
- Kook de massa kort en er meng er, van het vuur, de roomboter doorheen.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur en voeg de mascarpone toe.
- Laat vervolgens volledig afkoelen.
Topping
- Bestrijk de bladerdeegrolletjes met de abrikozenmoes.
- Rol de marsepein uit op 2 mm en bedek de bovenkant van de bladerdeegrolletjes ermee.
- Bestrijk met afdekgelei en maak af met de meringue drups.
Kookschuim
- Klop de eiwitten schuimig en kook de suiker en het water tot 120°C.
- Voeg al kloppend toe aan de eiwitten en laat kloppen tot kamertemperatuur.
- Spuit het kookschuim op de gele marsepein met een gladde spuitmond van 8 mm.
Aperol Spritz tartelette
Een zonnige cocktail, maar dan als tartelette? De verfrissende Aperol Spritz-tartelette is perfect om te genieten van zomerse vibes.
Meer informatie over Aperol Spritz tartelette
Appelflap Deluxe - nieuwe appelflap van Pruvé
Ook bij Pruvé gaan we met de tijd mee, want tijden veranderen. Zo hebben we onze vertrouwde Pruvé appelflap onder de loep genomen en doorontwikkeld tot...
Meer informatie over Appelflap Deluxe - nieuwe appelflap van Pruvé
Wintervlaai met kersencrémeux en chocoladeslagroom
Een vlaai die niet kan ontbreken tijdens deze donkere dagen.
Meer informatie over Wintervlaai met kersencrémeux en chocoladeslagroom