Spring naar inhoud

Citroen-meringue rolletjes

Leuk voor Pasen!

Benodigdheden voor 10 stuks:

  • 10 Pruvé RB Bladerdeegrolletjes - art. nr. 11447


Citroencrème

  • 100 g citroensap
  • 150 g kristalsuiker
  • 200 g heelei
  • 15 g maizena
  • 200 g roomboter
  • 250 g mascarpone
     

Topping

  • Gele marsepein
  • Abrikozenmoes
  • Afdekgelei
  • Pruvé Meringue drups

Kookschuim

  • 100 g eiwit
  • 250 g kristalsuiker
  • 75 g water

Werkwijze:

Citroencrème

  1. Klop de eieren los met de suiker en maïzena.
  2. Breng het citroensap aan de kook en giet bij het eerste mengsel.
  3. Kook de massa kort en er meng er, van het vuur, de roomboter doorheen.
  4. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en voeg de mascarpone toe.
  5. Laat vervolgens volledig afkoelen.

Topping

  1. Bestrijk de bladerdeegrolletjes met de abrikozenmoes.
  2. ​​​​​​​Rol de marsepein uit op 2 mm en bedek de bovenkant van de bladerdeegrolletjes ermee.
  3. Bestrijk met afdekgelei en maak af met de meringue drups.


​​​​​​​Kookschuim

  1. Klop de eiwitten schuimig en kook de suiker en het water tot 120°C.
  2. Voeg al kloppend toe aan de eiwitten en laat kloppen tot kamertemperatuur.
  3. ​​​​​​​Spuit het kookschuim op de gele marsepein met een gladde spuitmond van 8 mm.