Citroen-meringue rolletjes
		Leuk voor Pasen!
Benodigdheden voor 10 stuks:
- 10 Pruvé RB Bladerdeegrolletjes - art. nr. 11447
 
Citroencrème
- 100 g citroensap
 - 150 g kristalsuiker
 - 200 g heelei
 - 15 g maizena
 - 200 g roomboter
 - 250 g mascarpone
 
Topping
- Gele marsepein
 - Abrikozenmoes
 - Afdekgelei
 - Pruvé Meringue drups
 
Kookschuim
- 100 g eiwit
 - 250 g kristalsuiker
 - 75 g water
 
Werkwijze:
Citroencrème
- Klop de eieren los met de suiker en maïzena.
 - Breng het citroensap aan de kook en giet bij het eerste mengsel.
 - Kook de massa kort en er meng er, van het vuur, de roomboter doorheen.
 - Laat afkoelen tot kamertemperatuur en voeg de mascarpone toe.
 - Laat vervolgens volledig afkoelen.
 
Topping
- Bestrijk de bladerdeegrolletjes met de abrikozenmoes.
 - Rol de marsepein uit op 2 mm en bedek de bovenkant van de bladerdeegrolletjes ermee.
 - Bestrijk met afdekgelei en maak af met de meringue drups.
 
Kookschuim
- Klop de eiwitten schuimig en kook de suiker en het water tot 120°C.
 - Voeg al kloppend toe aan de eiwitten en laat kloppen tot kamertemperatuur.
 - Spuit het kookschuim op de gele marsepein met een gladde spuitmond van 8 mm.
 
			Mokka Hazelnoot vlegel
Heerlijk gebak voor in het najaar
Meer informatie over Mokka Hazelnoot vlegel