Spring naar inhoud

Éclair éxotique

Een exotische variatie op de klassieke éclair!

Éclair éxotique

12x Eclair 13 diepvries

200 gr biscuitplakjes 

Benodigdheden Gekaramelliseerde ananas 

  • 500 gr ananas
  • 80 gr rietsuiker
  • 50 gr roomboter
  1. Karamelliseer de suiker in een koekenpan en voeg de boter toe.
  2. Voeg de ananas in grove stukken toe.
  3. Bak enkele minuten door en laat volledig afkoelen.

Benodigdheden Kokos Namaleka

  • 6 gr gelatine
  • 400 gr witte chocolade
  • 300 ml kokosroom
  • 15 gr glucose
  • 300 ml slagroom
  1. Week de gelatine in water.
  2. Smelt de chocolade tot 40-45 °C.
  3. Breng de kokosroom en glucose aan de kook en voeg van het vuur de gelatine toe.
  4. Giet op de chocolade en mix glad.
  5. Voeg de koude slagroom toe en bewaar in de koeling.
  6. Snijd de éclairs van boven open en vul met een kleine hoeveelheid namelaka.
  7. Leg hier een strookje biscuit op en vul verder met de ananas.
  8. Spuit bovenop dopjes namelaka en bestrooi met kokosrasp.