Harde wener salted caramel
De salted caramel en chocolade passen perfect bij het najaar.
Ingrediënten:
- Pruvé rb harde wener 5 cm – art. nr. 40110
Salted caramel
- 100 g slagroom
- 1/2 vanillestokje
- 75 g kristalsuiker
- 3 g fleur de sel
- 30 g roomboter
Ganache
- 200 g pure chocolade, gesmolten
- 160 ml slagroom
- 15 g glucose
- 30 g roomboter
Kookschuim
- 100 g eiwit
- 200 g kristalsuiker
- 70 g water
Werkwijze:
Salted caramel
- Breng de slagroom aan de kook met het vanillestokje en vanillemerg.
- Laat 1 uur infuseren en verwijder hierna het vanillestokje, verhit de slagroom opnieuw.
- Maak een mooie karamel van de suiker en blus af met de hete slagroom.
- Voeg van het vuur af de roomboter toe en breng op smaak met de fleur de sel.
- Vul de harde weners met een dun laagje salted caramel en laat volledig opstijven.
Ganache
- Verhit de slagroom en de glucose.
- Meng door de gesmolten chocolade tot een gladde ganache.
- Meng als laatste de boter erdoor.
- Vul de harde weners met de ganache en laat volledig opstijven in de koeling.
Kookschuim
- Verhit de suiker met het water tot 118°C.
- Klop intussen de eiwitten op en giet de het siroop in een dunne straal in de kom.
- Klop verder door tot de meringue iets is afgekoeld.
- Doe in een spuitzak met spuitmond.
- Spuit toefjes bovenop de ganache en karamelliseer met een gasbrander.
- Decoreer bijvoorbeeld met blokjes fudge of chocoladeschaafsel.
Sinaasappeltaart met oranje fruit
Een lust voor het oog, dit sinaasappeltaartje...
Meer informatie over Sinaasappeltaart met oranje fruitVanille Tompoucerol - Vaderdag topper!
Let's roll! De tompoucerol in een ander jasje, speciaal voor vaderdag.
Meer informatie over Vanille Tompoucerol - Vaderdag topper!