Spring naar inhoud

Harde wener salted caramel

De salted caramel en chocolade passen perfect bij het najaar.

Ingrediënten:

  • Pruvé rb harde wener 5 cm – art. nr. 40110

Salted caramel

  • 100 g slagroom
  • 1/2 vanillestokje
  • 75 g kristalsuiker
  • 3 g fleur de sel
  • 30 g roomboter

Ganache

  • 200 g pure chocolade, gesmolten
  • 160 ml slagroom
  • 15 g glucose
  • 30 g roomboter

Kookschuim

  • 100 g eiwit
  • 200 g kristalsuiker
  • 70 g water

Werkwijze:

Salted caramel

  1. Breng de slagroom aan de kook met het vanillestokje en vanillemerg.
  2. Laat 1 uur infuseren en verwijder hierna het vanillestokje, verhit de slagroom opnieuw.
  3. Maak een mooie karamel van de suiker en blus af met de hete slagroom.
  4. Voeg van het vuur af de roomboter toe en breng op smaak met de fleur de sel.
  5. Vul de harde weners met een dun laagje salted caramel en laat volledig opstijven.

Ganache

  1. Verhit de slagroom en de glucose.
  2. Meng door de gesmolten chocolade tot een gladde ganache.
  3. Meng als laatste de boter erdoor.
  4. Vul de harde weners met de ganache en laat volledig opstijven in de koeling.

Kookschuim 

  1. Verhit de suiker met het water tot 118°C.
  2. Klop intussen de eiwitten op en giet de het siroop in een dunne straal in de kom.
  3. Klop verder door tot de meringue iets is afgekoeld.
  4. Doe in een spuitzak met spuitmond.
  5. Spuit toefjes bovenop de ganache en karamelliseer met een gasbrander.
  6. Decoreer bijvoorbeeld met blokjes fudge of chocoladeschaafsel.