Het boek van sinterklaas tompouce

Tompoucen met bitterkoekjes bavarois voor en tijdens Sinterklaas.
Ingrediënten:
- Pruvé rb tompouceplak – art. nr. 13491
- Botercrème
- Rode marsepein
- Witte chocolade (met gele kleurstof)
Bitterkoekjes bavarois
- 500 g volle melk
- 125 g suiker
- 2 vanillestokjes
- 2 el amandellikeur
- 120 g eidooier
- 14 g gelatine
- 500 g slagroom
- 300 g bitterkoekjes
Werkwijze:
Bitterkoekjes bavarois
- Breng de melk, suiker, vanille en amandellikeur aan de kook.
- Week de gelatine in koud water en klop de eidooiers schuimig.
- Zeef de melk en voeg al roerend toe aan de dooiers.
- Schenk terug in de pan en verhit tot 82-83°C.
- Voeg van het vuur af de uitgeknepen gelatine en verkruimelde bitterkoekjes toe.
- Laat afkoelen tot het hangend is. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door de anglaise.
- Laat de bavarois opstijven in de koeling tot een spuitbare massa.
Opbouw
- Verdeel twee lagen bavarois tussen drie tompouceplak en laat volledig opstijven in de koeling.
- Snijd in de gewenste maat en bedek de bovenkant en een zijkant met een dunne laag botercrème.
- Rol de marsepein uit tot 2 mm en breng aan op de tompoucen. Snijd netjes af.
- Garneer met de gele chocolade in Sinterklaas thema.

Bladerdeegrolletje met V.O.C. mousse
Voor de echte chocoladeliefhebber.
Meer informatie over Bladerdeegrolletje met V.O.C. mousse