Het boek van sinterklaas tompouce
Tompoucen met bitterkoekjes bavarois voor en tijdens Sinterklaas.
Ingrediënten:
- Pruvé rb tompouceplak – art. nr. 13491
- Botercrème
- Rode marsepein
- Witte chocolade (met gele kleurstof)
Bitterkoekjes bavarois
- 500 g volle melk
- 125 g suiker
- 2 vanillestokjes
- 2 el amandellikeur
- 120 g eidooier
- 14 g gelatine
- 500 g slagroom
- 300 g bitterkoekjes
Werkwijze:
Bitterkoekjes bavarois
- Breng de melk, suiker, vanille en amandellikeur aan de kook.
- Week de gelatine in koud water en klop de eidooiers schuimig.
- Zeef de melk en voeg al roerend toe aan de dooiers.
- Schenk terug in de pan en verhit tot 82-83°C.
- Voeg van het vuur af de uitgeknepen gelatine en verkruimelde bitterkoekjes toe.
- Laat afkoelen tot het hangend is. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door de anglaise.
- Laat de bavarois opstijven in de koeling tot een spuitbare massa.
Opbouw
- Verdeel twee lagen bavarois tussen drie tompouceplak en laat volledig opstijven in de koeling.
- Snijd in de gewenste maat en bedek de bovenkant en een zijkant met een dunne laag botercrème.
- Rol de marsepein uit tot 2 mm en breng aan op de tompoucen. Snijd netjes af.
- Garneer met de gele chocolade in Sinterklaas thema.
Brooddeeg - een nieuwe range binnen het assortiment!
Binnen Smilde Bakery/Pruvé zijn we druk bezig met de ontwikkeling van een mooie brooddeeg range. Brooddeeg is een ideale deegsoort als het gaat om...
Meer informatie over Brooddeeg - een nieuwe range binnen het assortiment!
Hazelnootslof met kruidige peer
Een knapperige hazelnootslof met gebakken peer, verrijkt met verwarmende specerijen voor een smaakvolle traktatie.
Meer informatie over Hazelnootslof met kruidige peer
Pumpkin pie
Breng de smaken van het najaar naar de tafel met deze heerlijke Pumpkin pie, gemaakt in een traditionele vlaaivorm.
Meer informatie over Pumpkin pie