Spring naar inhoud

Het boek van sinterklaas tompouce

Tompoucen met bitterkoekjes bavarois voor en tijdens Sinterklaas.

Ingrediënten:

  • Pruvé rb tompouceplak – art. nr. 13491
  • Botercrème
  • Rode marsepein
  • Witte chocolade (met gele kleurstof)

Bitterkoekjes bavarois

  •  500 g volle melk
  • 125 g suiker
  • 2 vanillestokjes
  • 2 el amandellikeur
  • 120 g eidooier
  • 14 g gelatine
  • 500 g slagroom
  • 300 g bitterkoekjes


Werkwijze:
Bitterkoekjes bavarois

  1. Breng de melk, suiker, vanille en amandellikeur aan de kook.
  2. Week de gelatine in koud water en klop de eidooiers schuimig.
  3. Zeef de melk en voeg al roerend toe aan de dooiers.
  4. Schenk terug in de pan en verhit tot 82-83°C.
  5. Voeg van het vuur af de uitgeknepen gelatine en verkruimelde bitterkoekjes toe.
  6. Laat afkoelen tot het hangend is. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door de anglaise.
  7. Laat de bavarois opstijven in de koeling tot een spuitbare massa.

Opbouw

  1. Verdeel twee lagen bavarois tussen drie tompouceplak en laat volledig opstijven in de koeling.
  2. Snijd in de gewenste maat en bedek de bovenkant en een zijkant met een dunne laag botercrème.
  3. Rol de marsepein uit tot 2 mm en breng aan op de tompoucen. Snijd netjes af.
  4. Garneer met de gele chocolade in Sinterklaas thema.