Wintervlaai met kersencrémeux en chocoladeslagroom
		Een vlaai die niet kan ontbreken tijdens deze donkere dagen.
Ingrediënten:
- Pruvé open vlaai – art. nr. 24
 - Pruvé sneeuwschuim - art. nr. 64710
 - Gezoete slagroom
 
Kersencrémeux
- 4 g gelatine
 - 200 g heelei
 - 75 g suiker
 - 280 g kersenpuree
 - 100 g boter
 
Chocoladeslagroom
- 100 g pure chocolade
 - 250 g slagroom
 
Werkwijze:
Kersencrémeux
- Week de gelatine in koud water.
 - Klop de eieren en de suiker schuimig.
 - Verhit de kersenpuree in een pan tot het kookpunt.
 - Voeg al roerend bij de eieren en breng opnieuw aan de kook.
 - Voeg van het vuur af de uitgeknepen gelatine en de boter in blokjes toe.
 - Pureer 2 minuten met de staafmixer.
 - Laat afgedekt volledig afkoelen in de koelkast.
 - Klop de crémeux glad en vul de wintervlaai tot de rand met de kersencrémeux.
 
Chocoladeslagroom
- Smelt de chocolade. Breng de helft van de room tegen de kook aan.
 - Meng in drie keer door de chocolade.
 - Voeg de resterende room koud toe.
 - Laat een nacht afkoelen in de koeling.
 - Klop de pure ganache montée op als een slagroom en spuit in het midden van de vlaai.
 - Hierop de soes leggen en vorm hieromheen een ring van sneeuwschuim.
 
			Roomhoorn chocolade ''Sunday''
Heerlijk zoet en verwennerij ten top: de "Sunday" roomhoorn, afgewerkt met diverse smakelijke toppings.
Meer informatie over Roomhoorn chocolade ''Sunday''
			This is how we roll!
Laat u op Bakkersvak verrassen en maak kennis met het bladerdeegrolletje 2.0. Een echte klassieker! Maar ook klassiekers zijn wel eens aan vernieuwing toe....
Meer informatie over This is how we roll!
			Millefeuille extra krokant
Met vocht gereduceerde room om krokantheid te bevorderen!
Meer informatie over Millefeuille extra krokant