Wintervlaai met kersencrémeux en chocoladeslagroom
Een vlaai die niet kan ontbreken tijdens deze donkere dagen.
Ingrediënten:
- Pruvé open vlaai – art. nr. 24
- Pruvé sneeuwschuim - art. nr. 64710
- Gezoete slagroom
Kersencrémeux
- 4 g gelatine
- 200 g heelei
- 75 g suiker
- 280 g kersenpuree
- 100 g boter
Chocoladeslagroom
- 100 g pure chocolade
- 250 g slagroom
Werkwijze:
Kersencrémeux
- Week de gelatine in koud water.
- Klop de eieren en de suiker schuimig.
- Verhit de kersenpuree in een pan tot het kookpunt.
- Voeg al roerend bij de eieren en breng opnieuw aan de kook.
- Voeg van het vuur af de uitgeknepen gelatine en de boter in blokjes toe.
- Pureer 2 minuten met de staafmixer.
- Laat afgedekt volledig afkoelen in de koelkast.
- Klop de crémeux glad en vul de wintervlaai tot de rand met de kersencrémeux.
Chocoladeslagroom
- Smelt de chocolade. Breng de helft van de room tegen de kook aan.
- Meng in drie keer door de chocolade.
- Voeg de resterende room koud toe.
- Laat een nacht afkoelen in de koeling.
- Klop de pure ganache montée op als een slagroom en spuit in het midden van de vlaai.
- Hierop de soes leggen en vorm hieromheen een ring van sneeuwschuim.
Nectarine tulpschelp met rozemarijn
Eens iets anders dan u gewend bent!
Meer informatie over Nectarine tulpschelp met rozemarijnSpanakopita hartige letter
De Griekse klassieker, spanakopita, wordt in een nieuwe vorm gepresenteerd die zowel mooi is om te zien als heerlijk om van te genieten.
Meer informatie over Spanakopita hartige letter