Spring naar inhoud

Wintervlaai met kersencrémeux en chocoladeslagroom

Een vlaai die niet kan ontbreken tijdens deze donkere dagen.

Ingrediënten:

  • Pruvé open vlaai – art. nr. 24
  • Pruvé sneeuwschuim - art. nr. 64710
  • Gezoete slagroom

Kersencrémeux

  • 4 g gelatine
  • 200 g heelei
  • 75 g suiker
  • 280 g kersenpuree
  • 100 g boter

Chocoladeslagroom

  • 100 g pure chocolade
  • 250 g slagroom

Werkwijze:

Kersencrémeux

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Klop de eieren en de suiker schuimig.
  3. Verhit de kersenpuree in een pan tot het kookpunt.
  4. Voeg al roerend bij de eieren en breng opnieuw aan de kook.
  5. Voeg van het vuur af de uitgeknepen gelatine en de boter in blokjes toe.
  6. Pureer 2 minuten met de staafmixer.
  7. Laat afgedekt volledig afkoelen in de koelkast.
  8. Klop de crémeux glad en vul de wintervlaai tot de rand met de kersencrémeux.

Chocoladeslagroom

  1. Smelt de chocolade. Breng de helft van de room tegen de kook aan.
  2. Meng in drie keer door de chocolade.
  3. Voeg de resterende room koud toe.
  4. Laat een nacht afkoelen in de koeling.
  5. Klop de pure ganache montée op als een slagroom en spuit in het midden van de vlaai.
  6. Hierop de soes leggen en vorm hieromheen een ring van sneeuwschuim.