Aardbeienschelp met Basilicum
Een heerlijke klassieker met een verrassende twist!
Aardbeienschelp met Basilicum
10 x Bloemschelp
Benodigdheden Basilicumroom
- 250 ml volle melk
- 1 vanillestokje
- 50 g kristalsuiker
- 2 eidooiers
- 30 g maizena
- 1⁄4 bos verse basilicum, fijngehakt
- Breng de melk, vanille en helft van de suiker tegen de kook aan.
- Klop de eidooiers met de overige suiker en de maizena glad.
- Giet al roerend de hete melk erbij en breng al roerend terug aan de kook.
- Mix er van het vuur af de basilicum door en laat afgedekt volledig afkoelen.
Benodigdheden Aardbeien balsamico confit
- 400 g aardbeien
- 200 g rietsuiker
- 20 g citroensap
- 10 g Balsamico-azijn
- 15 g Maïzena
- Kook de aardbeien, rietsuiker en citroensap 10 minuten zacht.
- Meng de maïzena door en mix volledig glad.
- Verhit opnieuw tot het kookpunt, voeg de Balsamico toe en laat volledig afkoelen.
Benodigdheden Decoratie
- 300 g aardbeien, vers
- enkele blaadjes basilicum, vers
- 400 g gezoete slagroom
- Klop de slagroom stevig op.
- Vul de bloemschelpen met de basilicumroom en vul met een kleine hoeveelheid confit.
- Breng hier rondom halve aardbeien aan, werk af met afdekgelei, een rozet gezoete slagroom
- Decoreer met een verse aardbei en wat basilicumblaadjes.
Nieuw! Mini Quiches met Beemster kaas
Nieuw in ons assortiment: Mini Quiches met Beemster kaas! De Mini Quiches zijn verkrijgbaar in de varianten: Beemster kaas, tomaat en Italiaanse kruiden....
Meer informatie over Nieuw! Mini Quiches met Beemster kaas