Spring naar inhoud

Abrikozen galettes

Gemaakt van het heerlijkste korstdeeg.

Benodigdheden:

  • Pruvé RB Korstdeeg - art. nr. 11899

Vulling

  • 100 g pistachenoten 
  • 100 g kristalsuiker 
  • 100 g heelei
  • 100 g roomboter
  • 500 g banketbakkersroom 
  • 25 halve abrikozen op siroop 

Werkwijze:

Vulling 

  1. Draai van de pistachenoten, suiker, ei en boter een pistachecrème.
  2. Rol het korstdeeg uit tot 3 mm dikte en steek rondjes van 8 cm uit.
  3. Druk een ronde uitsteker van 6 cm licht in elk rondje korst zonder helemaal door te drukken.
  4. Bestrijk de randen licht met eistrijksel.
  5. Spuit een kleine hoeveelheid pistachecrème in het midden en spuit hierop de banketbakkersroom.
  6. Bedek dit weer met een halve abrikoos.
  7. Bak de galettes op 180°C en bestrijk nadien met abrikozenmoes.


Decoratie 

  1. Strooi klein stukjes pistachenoten over de galettes.