Abrikozen galettes

Gemaakt van het heerlijkste korstdeeg.
Benodigdheden:
- Pruvé RB Korstdeeg - art. nr. 11899
Vulling
- 100 g pistachenoten
- 100 g kristalsuiker
- 100 g heelei
- 100 g roomboter
- 500 g banketbakkersroom
- 25 halve abrikozen op siroop
Werkwijze:
Vulling
- Draai van de pistachenoten, suiker, ei en boter een pistachecrème.
- Rol het korstdeeg uit tot 3 mm dikte en steek rondjes van 8 cm uit.
- Druk een ronde uitsteker van 6 cm licht in elk rondje korst zonder helemaal door te drukken.
- Bestrijk de randen licht met eistrijksel.
- Spuit een kleine hoeveelheid pistachecrème in het midden en spuit hierop de banketbakkersroom.
- Bedek dit weer met een halve abrikoos.
- Bak de galettes op 180°C en bestrijk nadien met abrikozenmoes.
Decoratie
- Strooi klein stukjes pistachenoten over de galettes.

Bombe Alaska
Met deze hazelnoot meringue turko wordt het gegarandeerd een feestje!
Meer informatie over Bombe Alaska
Nieuw! Cheesecake gebakje
Nieuw in ons assortiment: het Cheesecake gebakje! Het bestaat uit een unieke combinatie van een heerlijke zachte bodem met een lekkere frisse...
Meer informatie over Nieuw! Cheesecake gebakje