Pecan-kumquat taart
		Ontdek de pecan-kumquat taart, een lekkernij die de smaak van pecannoten combineert met de frisse, citrusachtige tonen van kumquats.
Pecan-kumquat taart
- Korstdeeg à 300 gram
 
Benodigdheden voor circa 8 personen
- 120 gr lichte basterdsuiker
 - 120 gr maple syrup
 - 120 gr corn syrup
 - 15 gr Bourbon 
 - 50 gr roomboter, ongezouten
 - 1 gr zout
 - 2 gr vanille extract
 - 150 gr ei
 - 200 gr pecannoten
 - 80 gr kumquat, dunne schijfjes
 
- Rol het korstdeeg uit tot 2mm dikte en fonceer een taartpan van zo’n 22cm. Bak blind circa 1 uur op 180 °C.
 - Maak in een pan de siroop door de suiker, maple syrup, corn syrup, bourbon en een snuf zout 1 minuut aan de kook te brengen. Haal van het vuur af en voeg de boter toe. Roer goed door en laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
 - Meng de eieren en vanille erdoor. 
 - Roer vervolgens de pecannoten en kumquats erdoor en vul de taartbodem met het mengsel.
 - Bak de taart nog 50 minuten op 180 °C. 
 
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en geniet!
			Hartenvlaai met crème pâtissière en rood fruit
Een hartverwarmend gebak: ideaal voor Valentijnsdag of Moederdag.
Meer informatie over Hartenvlaai met crème pâtissière en rood fruit
			This is how we roll!
Laat u op Bakkersvak verrassen en maak kennis met het bladerdeegrolletje 2.0. Een echte klassieker! Maar ook klassiekers zijn wel eens aan vernieuwing toe....
Meer informatie over This is how we roll!
			Oranje Boven!
Eind juli zullen de Olympische Spelen dan echt beginnen. En hoe vieren we dit beter dan met heerlijk Hollands gebak, zoals de oranje tompouce. Of kleur jouw...
Meer informatie over Oranje Boven!