Pecan-kumquat taart
Ontdek de pecan-kumquat taart, een lekkernij die de smaak van pecannoten combineert met de frisse, citrusachtige tonen van kumquats.
Pecan-kumquat taart
- Korstdeeg à 300 gram
Benodigdheden voor circa 8 personen
- 120 gr lichte basterdsuiker
- 120 gr maple syrup
- 120 gr corn syrup
- 15 gr Bourbon
- 50 gr roomboter, ongezouten
- 1 gr zout
- 2 gr vanille extract
- 150 gr ei
- 200 gr pecannoten
- 80 gr kumquat, dunne schijfjes
- Rol het korstdeeg uit tot 2mm dikte en fonceer een taartpan van zo’n 22cm. Bak blind circa 1 uur op 180 °C.
- Maak in een pan de siroop door de suiker, maple syrup, corn syrup, bourbon en een snuf zout 1 minuut aan de kook te brengen. Haal van het vuur af en voeg de boter toe. Roer goed door en laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng de eieren en vanille erdoor.
- Roer vervolgens de pecannoten en kumquats erdoor en vul de taartbodem met het mengsel.
- Bak de taart nog 50 minuten op 180 °C.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en geniet!
Hup-Vlegel-Hup
Stap in de wereld van de Hollandse trots met onze vlegel, geïnspireerd door de iconische kleuren rood, wit en blauw.
Meer informatie over Hup-Vlegel-Hup