Kerstschelp witte chocolade en cranberry

De kerstschelp met witte chocolade en cranberry is de perfecte, feestelijke afsluiter van het kerstdiner.
Mango/ grapefruit bloemschelpen
Benodigdheden voor ca. 2 kerstschelpen (2x sterschelp)
Cranberrycompote
- 200 gr cranberrypuree
- 100 gr kristalsuiker
- 50 ml sinaasappelsap
- rasp van een halve sinaasappel
- Verhit alle ingrediënten tot kookpunt.
- Laat vervolgens het mengsel inkoken tot het voldoende is ingedikt.
- Laat de cranberrycompote afkoelen en vul de sterschelp.
Witte chocolade ganache montée
- 225 gr witte chocolade
- 500 ml slagroom
- 30 gr blanke stroop
- Breng 1/3 van de slagroom met de blanke stroop tegen de kook aan.
- Giet vervolgens op de witte chocolade, mix glad en voeg dan de resterende slagroom koud toe.
- Laat volledig afkoelen en klop luchtig op.
- Vul de schelp verder af met de ganache en laat opstijven in de koeling.
- Decoreer naar wens met gesuikerde cranberry's, muntblaadjes en sinaasappelrap.
Een feestelijke traktatie die smaakt naar de kerst. De romige zoetheid van witte chocolade gecombineerd met het frisse accent van cranberry maakt deze kerstschelp een perfecte afsluiter van het diner – of een heerlijk tussendoortje bij de koffie.

Oranje Boven!
Eind juli zullen de Olympische Spelen dan echt beginnen. En hoe vieren we dit beter dan met heerlijk Hollands gebak, zoals de oranje tompouce. Of kleur jouw...
Meer informatie over Oranje Boven!
Bladerdeeg met stoofvlees en bier
Gemaakt met heerlijk korstdeeg van roomboter!
Meer informatie over Bladerdeeg met stoofvlees en bier