Kerstschelp witte chocolade en cranberry
De kerstschelp met witte chocolade en cranberry is de perfecte, feestelijke afsluiter van het kerstdiner.
Mango/ grapefruit bloemschelpen
Benodigdheden voor ca. 2 kerstschelpen (2x sterschelp)
Cranberrycompote
- 200 gr cranberrypuree
- 100 gr kristalsuiker
- 50 ml sinaasappelsap
- rasp van een halve sinaasappel
- Verhit alle ingrediënten tot kookpunt.
- Laat vervolgens het mengsel inkoken tot het voldoende is ingedikt.
- Laat de cranberrycompote afkoelen en vul de sterschelp.
Witte chocolade ganache montée
- 225 gr witte chocolade
- 500 ml slagroom
- 30 gr blanke stroop
- Breng 1/3 van de slagroom met de blanke stroop tegen de kook aan.
- Giet vervolgens op de witte chocolade, mix glad en voeg dan de resterende slagroom koud toe.
- Laat volledig afkoelen en klop luchtig op.
- Vul de schelp verder af met de ganache en laat opstijven in de koeling.
- Decoreer naar wens met gesuikerde cranberry's, muntblaadjes en sinaasappelrap.
Een feestelijke traktatie die smaakt naar de kerst. De romige zoetheid van witte chocolade gecombineerd met het frisse accent van cranberry maakt deze kerstschelp een perfecte afsluiter van het diner – of een heerlijk tussendoortje bij de koffie.
St Honoré Karamel
Een klassieke lekkernij, betovert met zijn perfecte combinatie van krokant bladerdeeg, luchtige soesjes en romige karamel.
Meer informatie over St Honoré Karamel
Passie-kokos swirls
Een heerlijk tropisch gebakje met een romige mousse van kokos en passievrucht. Een smaakvolle explosie in elke hap!
Meer informatie over Passie-kokos swirls
Harde wener salted caramel
De salted caramel en chocolade passen perfect bij het najaar.
Meer informatie over Harde wener salted caramel