Hazelnootschuimtaart
Heerlijk romige hazelnootschuimtaart!
Hazelnootschuimtaart
- Turkoplakken 4x 24cm (2 gevuld)
- Turkoplakken 8x16cm (4 gevuld)
- Turkoplakken 40x6cm (20 gevuld)
Benodigdheden Koffiekaramel
- 100 g slagroom
- 100 gr sterke espresso
- 150 g kristalsuiker
- 4 g fleur de sel
- 50 g roomboter
- Breng de slagroom en koffie tegen de kook aan en bewaar.
- Maak een mooie karamel van de suiker en blus af met de hete koffieroom.
- Voeg van het vuur af de roomboter toe en breng op smaak met de fleur de sel.
Benodigdheden Hazelnootcrème
- 180 g kristalsuiker
- 60 g water
- 100 g heelei
- 300 g roomboter
- 40 g hazelnootpâte
- Klop het ei schuimig en kook de suiker en water tot 120 °C.
- Voeg al kloppend toe aan de eieren en laat kloppen tot afgekoeld tot kamertemperatuur.
- Voeg de boter toe en klop verder tot een gladde crème.
- Breng deze op smaak met de mokka-extract.
- Verdeel de mokkacrème over de helft van de Turkoplakken en spuit hier een spiraal koffiekaramel op. Dek af met de overige Turkoplakken en maskeer strak rondom. Bedek volledig met brésiliènne.
Benodigdheden decoratie
- 500 g slagroom
- 40 g suiker
- Gebruneerde hazelnoten
- Klop de slagroom op met de suiker en spuit doppen op de hazelnootschuimtaarten.
- Decoreer met koffiekaramel en gebruneerde hazelnoten.
Stoofpeer bourdaloue
Mini stoofpeertaartjes met een Franse twist!
Meer informatie over Stoofpeer bourdaloueOranje tompouce
Een prachtige variatie op de klassieke oranje tompouce met een vleugje vanille!
Meer informatie over Oranje tompouceThis is how we roll!
Laat u op Bakkersvak verrassen en maak kennis met het bladerdeegrolletje 2.0. Een echte klassieker! Maar ook klassiekers zijn wel eens aan vernieuwing toe....
Meer informatie over This is how we roll!