Mokka Hazelnoot vlegel

Heerlijk gebak voor in het najaar
Ingrediënten:
- Pruvé vlegel ovaal – art. nr. 840
- Pruvé meringue drups vanille - art. nr. 1000920
Gekaramelliseerde hazelnoten
- 150 g hazelnoten
- 100 g poedersuiker
Mokka-karamel
- 100 g slagroom
- 75 g kristalsuiker
- 1 g fleur de sel
- Mokka-extract
- 30 g roomboter
Hazelnootcrème
- 400 g banketbakkersroom
- 200 g boter, kamertemperatuur
- 150 g hazelnotepate
Werkwijze:
Gekarameliseerde hazelnoten
- Rooster de noten in de oven tot ze licht te beginnen te kleuren.
- Verhit ze in een pan met de poedersuiker en blijf mengen tot alles is gekaramelliseerd.
- Laat afkoelen en schud ze los van elkaar.
Mokka-karamel
- Breng de slagroom aan de kook.
- Maak een mooie karamel van de suiker en blus af met de hete slagroom.
- Voeg van het vuur af de roomboter toe en breng op smaak met de fleur de sel en mokka-extract.
- Vul de sloffen met een laag mokka-karamel en verdeel hier enkele gekaramelliseerde noten
over.
Hazelnootcrème
- Maak de banketbakkersroom en laat volledig afkoelen.
- Klop de boter romig met de hazelnootpate.
- Voeg de koude banketbakkersroom hieraan toe en klop tot een gladde maar stevige crème.
Decoratie
- Spuit de sloffen mooi op met de hazelnootcrème.
- Maak af met mokka-karamel, nootjes en vanille drups.

Roomhoorn ijsjes
Dip de roomhoorns in de oranje chocolade voor een extra feestelijk effect!
Meer informatie over Roomhoorn ijsjes
Aardbeienschelp met Basilicum
Een heerlijke klassieker met een verrassende twist!
Meer informatie over Aardbeienschelp met Basilicum