Spring naar inhoud

Oranje tompouce

Een prachtige variatie op de klassieke oranje tompouce met een vleugje vanille!

Oranje tompouce

  • Korstdeegplak 

Benodigdheden Sinaasappelcremeux

  • 8 g gelatine
  • 300 ml sinaasappelsap
  • 200 g kristalsuiker
  • 200 gr heelei
  • 300 g roomboter
  1. Week de gelatine in water.
  2. Breng de sinaasappelsap en suiker aan de kook.
  3. Giet al roerend het hete grapefruitsap op het ei.
  4. Breng weer aan de kook tot het mengsel begint in te dikken.
  5. Doe de boter en de uitgeknepen gelatine in een mengkom en zeef hier de warme crémeux op.
  6. Mix glad en laat volledig afkoelen in de koelkast.

Benodigdheden Vanilleroom

  • 500 slagroom
  • 40 poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  1. Klop de slagroom, poedersuiker, het vanillemerg stevig op.
  2. Snijd gebakken tompouceplakken in plakjes.
  3. Spuit een hoeveelheid sinaasappelcrémeux op en dek af met een plakje korstdeeg.
  4. Spuit hierop de slagroom en decoreer naar wens.