Oranje tompouce
Een prachtige variatie op de klassieke oranje tompouce met een vleugje vanille!
Oranje tompouce
- Korstdeegplak
Benodigdheden Sinaasappelcremeux
- 8 g gelatine
- 300 ml sinaasappelsap
- 200 g kristalsuiker
- 200 gr heelei
- 300 g roomboter
- Week de gelatine in water.
- Breng de sinaasappelsap en suiker aan de kook.
- Giet al roerend het hete grapefruitsap op het ei.
- Breng weer aan de kook tot het mengsel begint in te dikken.
- Doe de boter en de uitgeknepen gelatine in een mengkom en zeef hier de warme crémeux op.
- Mix glad en laat volledig afkoelen in de koelkast.
Benodigdheden Vanilleroom
- 500 slagroom
- 40 poedersuiker
- 1 vanillestokje
- Klop de slagroom, poedersuiker, het vanillemerg stevig op.
- Snijd gebakken tompouceplakken in plakjes.
- Spuit een hoeveelheid sinaasappelcrémeux op en dek af met een plakje korstdeeg.
- Spuit hierop de slagroom en decoreer naar wens.
Hartenvlaai met crème pâtissière en rood fruit
Ideaal voor Valentijns- of Moederdag.
Meer informatie over Hartenvlaai met crème pâtissière en rood fruit