Roomhoorn chocolade ''Sunday''
Heerlijk zoet en verwennerij ten top: de "Sunday" roomhoorn, afgewerkt met diverse smakelijke toppings.
Roomhoorn chocolade ''Sunday''
- 10x roomhoorn
Benodigdheden voor 10 stuks
Genache montée
- 100 gr pure chocolade
- 300 ml slagroom
- Breng 1/3 van de slagroom tegen de kook aan.
- Giet de slagroom op de chocolade, mix glad en voeg de resterende slagroom koud toe.
- Laat volledig afkoelen en klop hierna luchtig op.
Vanille slagroom
- 300 gr slagroom
- 25 gr poedersuiker
- 1/2 vanillestokje
- Klop de slagroom, poedersuiker en vanille stevig op.
Salted caramel
- 100 gr kristalsuiker
- 30 ml water
- 50 gr roomboter
- 70 ml slagroom
- Grof zeezout (naar smaak)
- Verhit op middelhoog vuur de suiker met het water tot een mooie karamel. Let op want je mag intussen niet roeren zolang de suiker niet volledig is opgelost.
- Zodra de karamel goudbruin is voeg je de boter toe. Meng dit goed tot de boter helemaal is opgenomen.
- Verwarm de slagroom en giet deze vervolgens voorzichtig in de karamel en blijf toeren tot het weer een gladde saus is.
- Voeg de zout toe naar smaak.
Vul vervolgens de roomhoorns met ganache montée en spuit een kleine hoeveelheid salted caramel in de roomhoorns. Maak af met de slagroom en decoreer naar wens met bijvoorbeeld stukjes brownie, nougatine, sprinkles, cacaonibs, hagelslag of chocolade/karameldrip.
Een waanzinnige explosie van smaken, en het leuke is: je kunt 'm net zo rijk versieren als je zelf wil!
Wintervlaai met kersencrémeux en chocoladeslagroom
Een vlaai die niet kan ontbreken tijdens deze donkere dagen.
Meer informatie over Wintervlaai met kersencrémeux en chocoladeslagroom