Spring naar inhoud

Salted caramel millefeuille

Maak indruk met deze elegante millefeuille met salted caramel, een luxe verwenmoment voor jouw klanten.

Salted caramel millefeuille

Bereidingswijze tompouceplakken

  1. Rol het korstdeeg uit om 2,25mm.
  2. Leg het vervolgens af op een bakplaat.
  3. Prik er gaatjes in en laat even rusten.
  4. Bak de plakken af op 200 graden, 25 minuten.
  5. Laat afkoelen en snijd tot plakken. 

Benodigdheden Salted caramel

  • 200 ml slagroom
  • 150 gr kristalsuiker
  • 100 gr melkchoco
  • 50 gr boter
  • 8 g fleur de sel 
  1. Breng de slagroom tegen de kook aan en bewaar.
  2. Maak een mooie karamel van de suiker en blus af met de hete slagroom.
  3. Voeg van het vuur af de roomboter en melkchocolade toe en breng op smaak met fleur de sel.

Benodigdheden Crème Suisse vanille

  • 400 gr gele room
  • 300 gr slagroom
  • 1 vanillestokje
  1. Klop de slagroom stijf met de zaadjes van het vanillestokje.
  2. Spatel de slagroom voorzichtig door de banketbakkersroom om een luchtige crème suisse te maken.

Opbouw millefeuille

  1. Leg de gebakken tompouceplakken in plakjes klaar.
  2. Spuit banen crème suisse op een eerste plak. 
  3. Spuit tussen de banen crème suisse wat salted caramel.
  4. Plaats hierop de tweede plak korstdeeg en herhaal de lagen.
  5. Sluit af met een derde plak korstdeeg en bestrooi deze met poedersuiker.

Deze millefeuille is een feest van textuur en smaak. Het neutrale korstdeeg vormt de perfecte basis voor de balans tussen zoet, zout en knapperig. Een stijlvolle traktatie voor wie nét wat meer wil.