Spring naar inhoud

Salted caramel millefeuille

Perfecte combinatie van salted caramel en crème suisse.

Salted caramel millefeuille

  • Korstdeeg plak

Benodigdheden Salted caramel

  • 200 ml slagroom
  • 150 gr kristalsuiker
  • 100 gr melkchoco
  • 50 gr boter
  • 8 g fleur de sel 
  1. Breng de slagroom tegen de kook aan en bewaar.
  2. Maak een mooie karamel van de suiker en blus af met de hete slagroom.
  3. Voeg van het vuur af de roomboter en melkchocolade toe en breng op smaak met fleur de sel.

Benodigdheden Crème Suisse vanille

  • 400 gr gele room
  • 300 gr slagroom
  • 1 vanillestokje
  1. Klop de slagroom met vanille stevig en spatel door de banketbakkersroom om een crème suisse te maken.
  2. Snijd de gebakken tompouceplakken in plakjes.
  3. Spuit banen crème Suisse op een eerste plak. Spuit hiertussen de salted caramel. Herhaal dit voor de tweede laag en dek af met een laatste plak bladerdeeg.
  4. Bestrooi met poedersuiker.