Spring naar inhoud

Gianduja Stertarteletten

Leuk voor Kerst!

Benodigdheden

  • 10 x Pruvé Ster tartelet
  • 200 g hazelnootpraliné

Ganache

  • 160 ml slagroom
  • 15 g blanke stroop
  • 200 g pure chocolade, gesmolten
  • 30 g roomboter

Gianduja slagroom

  • 6 g gelatine
  • 20 g blanke stroop
  • 40 g pure chocolade
  • 70 g melkchocolade
  • 125 g hazelnootpraliné
  • 500 g slagroom

Werkwijze

Ganache

  1. Verhit de slagroom en de blanke stroop.
  2. Meng door de gesmolten chocolade tot een gladde ganache.
  3. Meng als laatste de boter erdoor.
  4. Vul de bodem van de tartelet met een dunne laag praliné en top af met ganache.

Gianduja slagroom

  1. Week de gelatine.
  2. Verhit de blanke stroop met ¼ van de slagroom tot het kookpunt.
  3. Haal van het vuur af en voeg de gelatine erbij. Giet op de chocolade en praliné en mix het glad.
  4. Voeg de koude slagroom erbij en mix verder. Laat opstijven in de koeling en klop koud op tot slagroom.
  5. Spuit met een S. Honoré-spuitmond op de tartelet.