Gianduja Stertarteletten

Leuk voor Kerst!
Benodigdheden
- 10 x Pruvé Ster tartelet
- 200 g hazelnootpraliné
Ganache
- 160 ml slagroom
- 15 g blanke stroop
- 200 g pure chocolade, gesmolten
- 30 g roomboter
Gianduja slagroom
- 6 g gelatine
- 20 g blanke stroop
- 40 g pure chocolade
- 70 g melkchocolade
- 125 g hazelnootpraliné
- 500 g slagroom
Werkwijze
Ganache
- Verhit de slagroom en de blanke stroop.
- Meng door de gesmolten chocolade tot een gladde ganache.
- Meng als laatste de boter erdoor.
- Vul de bodem van de tartelet met een dunne laag praliné en top af met ganache.
Gianduja slagroom
- Week de gelatine.
- Verhit de blanke stroop met ¼ van de slagroom tot het kookpunt.
- Haal van het vuur af en voeg de gelatine erbij. Giet op de chocolade en praliné en mix het glad.
- Voeg de koude slagroom erbij en mix verder. Laat opstijven in de koeling en klop koud op tot slagroom.
- Spuit met een S. Honoré-spuitmond op de tartelet.

Pecan-kumquat taart
Ontdek de pecan-kumquat taart, een lekkernij die de smaak van pecannoten combineert met de frisse, citrusachtige tonen van kumquats.
Meer informatie over Pecan-kumquat taart
This is how we roll!
Laat u op Bakkersvak verrassen en maak kennis met het bladerdeegrolletje 2.0. Een echte klassieker! Maar ook klassiekers zijn wel eens aan vernieuwing toe....
Meer informatie over This is how we roll!Grapefruit Meringue Tartelettes
Meringue tartelet met heelrijke frisse smaak van grapefruit.
Meer informatie over Grapefruit Meringue Tartelettes