Sinaasappeltaart met oranje fruit
Een lust voor het oog, dit sinaasappeltaartje...
Benodigdheden:
- Pruvé RB Korstschelp 18 cm – art. nr. 11425
Sinaasappelmousse
- 15 g gelatine
- 250 g slagroom
- 500 g sinaasappelpuree
- 100 g eidooier
- 140 g kristalsuiker
Sinaasappel-gel
- 50 g sinaasappelschil
- 150 ml sinaasappelsap
- 75 g kristalsuiker
Vanilleslagroom met oranjebloesem
- 250 g slagroom
- 1 vanillestokje
- Oranjebloesemwater
Werkwijze:
Sinaasappelmousse
- Laat de gelatine weken.
- Klop de slagroom tot yoghurtdikte.
- Verwarm een kleine hoeveelheid sinaasappelpuree met de gelatine en giet terug bij de overige puree.
- Laat afkoelen tot het hangt.
- Maak een pâte a bombe van de eidooier en suiker en klop tot lauwwarm.
- Spatel de sinaasappelpuree erdoor gevolgd door de slagroom.
- Vul circa 100 gram sinaasappelmousse per korstschelp en laat opstijven in de koeling.
Sinaasappel-gel
- Blancheer de sinaasappelschillen drie keer in ruim water.
- Kook de schillen met het sap en de suiker op zacht vuur tot het voor de helft is ingekookt.
- Mix tot een gladde gel.
Vanilleslagroom met oranjebloesem
- Breng de slagroom op smaak met de vanille en enkele druppels oranjebloesem.
- Klop stevig op en spuit rozetten op de taart.
- Spuit de sinaasappelgel bovenop de mousse en versier eventueel met vers citrusfruit.
Roomhoorn chocolade ''Sunday''
Heerlijk zoet en verwennerij ten top: de "Sunday" roomhoorn, afgewerkt met diverse smakelijke toppings.
Meer informatie over Roomhoorn chocolade ''Sunday''Siciliaanse Cannoli
Siciliaanse Cannoli op 3 verschillende manieren
Meer informatie over Siciliaanse CannoliBladerdeeg met stoofvlees en bier
Gemaakt met heerlijk korstdeeg van roomboter!
Meer informatie over Bladerdeeg met stoofvlees en bier