Spanakopita hartige letter
De Griekse klassieker, spanakopita, wordt in een nieuwe vorm gepresenteerd die zowel mooi is om te zien als heerlijk om van te genieten.
Spanakopita hartige letter
Benodigdheden voor 1 letter
- 200 gr korstdeeg
- ½ ui, gesnipperd
- 1 knoflookteen, fijngehakt
- 250 gr verse spinazie
- 1 eidooier
- 1 el. dille, fijngehakt
- 50 gr feta
- zout/peper naar smaak
- Bak de ui glazig. Voeg vervolgens de spinazie en knoflook toe tot de spinazie volledig geslonken is. Laat uitlekken in een zeef.
- Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Voeg de eidooier, dille en feta toe.
- Rol het korstdeeg uit tot 2mm. Verdeel de vulling, rol op en vorm de gewenste letter.
- Bestrijk met ei en maak af met sesamzaad. Laat 30 minuten rusten.
- Bak op 220 °C in ca. 30 minuten gaar.
Of je nu gasten ontvangt of gewoon iets bijzonders op tafel wilt zetten, deze hartige letter is een perfecte keuze. De rijke smaak van de feta en de frisheid van de spinazie zorgen voor een feestelijke snack die een mooi contrast vormt met de gebruikelijke zoetigheden. Ideaal om samen te delen tijdens een borrel of als onderdeel van een buffet.
Stoofperenslof met speculaas
Een ware ode aan de Nederlandse herfst en winter, waarin zoete stoofperen en kruidige speculaas samenkomen.
Meer informatie over Stoofperenslof met speculaasBananensoes 2.0
Deze onweerstaanbare lekkernij combineert de klassieke éclair met een moderne twist, perfect voor elke gelegenheid.
Meer informatie over Bananensoes 2.0