Spring naar inhoud

Speculaas slof met advocaat

De speculaas en advocaat passen perfect bij het najaar.

Ingrediënten:

  • Pruvé rb slof banketbakkersroom – art. nr 18267
  • Advocaat
  • Speculaasjes

Speculaascrème

  • 1180 g kristalsuiker
  • 60 g water
  • 100 g heelei
  • 300 g roomboter
  • 1 tl speculaaskruiden


Werkwijze:

Speculaascrème

  1. Klop het ei schuimig en kook de suiker en water tot 120°C.
  2. Voeg al kloppend toe aan de eieren en laat kloppen tot afgekoeld tot kamertemperatuur.
  3. Voeg de boter toe en klop verder tot een gladde crème.
  4. Breng op smaak met de speculaaskruiden.

Decoratie

  1. Vul de slof met een laag advocaat en laat opstijven in de vriezer.
  2. Spuit mooi op met de speculaascrème.
  3. Maak verder af met druppels advocaat en speculaasjes.