Spring naar inhoud

Bladerdeeg met stoofvlees en bier

Gemaakt met heerlijk korstdeeg van roomboter!

Benodigdheden:
 

  • Pruvé Korstdeeg roomboter - art. nr. 11323
     

Vulling

  •  3 kilo stoofvlees (mager rund)
  • 2,7 liter saus voor hachee
  • 1 flesje donker bier
  • 60 gram binding ds puree
  • 60 gram sous videmix bruin vero
  • 20 gram kruidenmix voor hachee met zout
  • Stabilisator voor bakvaste sauzen (naar dosering fabrikant)
  • Vacuüm kookzak


Werkwijze:

Vulling

  1. Snijd het rundvlees in blokjes.
  2. Vermeng de blokjes rundvlees met de binding ds puree, kruidenmix voor hachee met zout en de sousvidemix bruin vero.
  3. Voeg de saus voor hachee toe aan het rundvlees.
  4. Vacumeer het in een vacuüm kookzak.
  5. Gaar het in een ketel of steamer op 85°C gedurende 8 uur.
  6. Snij daarna de zakken open en breng de massa in een pan aan de kook.
  7. Bind af met de stabilisator.


Bakinstructies

  1. Het stoofvlees moet van dusdanige substantie zijn dat hij met de spuitzak te verwerken is.
  2. Rol het bladerdeeg uit op 2mm.
  3. Breng de vulling naar wens aan.
  4. Bevochtig de onder plak.
  5. Dek af met een plak korstdeeg van 2 mm.
  6. Snij of steek naar wens uit.
  7. Bak in 20-25 minuten af op 190 graden.