St Honoré Karamel
Een klassieke lekkernij, betovert met zijn perfecte combinatie van krokant bladerdeeg, luchtige soesjes en romige karamel.
St Honoré Karamel
- Schelp 18cm x 10
- 100 kleine soesjes (ca. 2/3cm grootte)
Benodigdheden hazelnootcrémeux
- 7 gr gelatine
- 1000 ml slagroom
- 300 gr hazelnootpâte
- 100 gr kristalsuiker
- 200 gr eigeel
- snuf zout
- Week de gelatine in koud water. Breng de slagroom en hazelnootpâte tegen het kookpunt aan.
- Klop het eigeel en suiker los en meng door de hete room.
- Breng terug aan de kook en laat de massa 1 minuut doorkoken.
- Voeg van het vuur af de gelatine toe en een snufje zout.
- Laat afkoelen en verdeel over de schelpen.
Benodigdheden karamelcrémeux
- 3 gr gelatine
- 200 gr kristalsuiker
- 600 ml volle melk
- 2 vanillestokjes
- 80 gr eidooier
- 40 gr Maizena
- 4 gr fleur de sel
- 320 gr roomboter
- Week de gelatine in koud water. Verwarm de melk en vanille en laat kort infuseren.
- Maak van de suiker een karamel en blus af met de vanillemelk.
- Klop de eidooier los met de Maizena. Meng de gekaramelliseerde melk erdoor en verhit de massa opnieuw tot het is ingedikt.
- Voeg van het vuur af de gelatine en boter toe. Breng op smaak met de fleur de sel.
- Laat opstijven in de koeling en vul kleine soesjes met de karamelcrémeux.
Benodigdheden slagroom vanille
- 2500 gr slagroom
- 500 gr mascarpone
- 200 gr poedersuiker
- 3 vanillestokjes, merg
- Klop alle ingrediënten tot een luchtige massa en spuit op met een St Honoré-spuitje.
- Decoreer de St Honoré-schelp met kleine soesjes.
Vanille Tompoucerol - Vaderdag topper!
Let's roll! De tompoucerol in een ander jasje, speciaal voor vaderdag.
Meer informatie over Vanille Tompoucerol - Vaderdag topper!Passie-kokos swirls
Een heerlijk tropisch gebakje met een romige mousse van kokos en passievrucht. Een smaakvolle explosie in elke hap!
Meer informatie over Passie-kokos swirls