Spring naar inhoud

Paasei met citroencrème

Paastip!

Benodigdheden:

  • Pruvé Turko Paasei - art. nr. 1001172
  • Dobla chocolade

Citroencrème 

  • 180 g kristalsuiker 
  • 60 g water 
  • 100 g heelei
  • 300 g roomboter 
  • 100 g lemon curd

Werkwijze:

Citroencrème 

  1. Klop het ei schuimig en kook de suiker en water tot 120°C.
  2. Voeg al kloppend toe aan de eieren en laat verder draaien tot het is afgekoeld tot kamertemperatuur.
  3. Voeg de boter toe en klop verder tot een gladde crème.
  4. Neem een kleine hoeveelheid en kleur deze groen.
  5. De rest op smaak brengen met de lemon curd.

Opbouw 

  1. Vul een Turkoplak met de crème en dek af met een tweede Turkoplak.
  2. Maskeer rondom en spuit de groene crème langs de onderrand als “grassprietjes” 

Decoratie 

  1. Garneer met een cornetje pure chocolade paasei-versieringen bovenop en decoreer met Dobla chocolade (paaseitjes, kuikens, etc.