Spring naar inhoud

Grapefruit Meringue Tartelettes

Meringue tartelet met heelrijke frisse smaak van grapefruit.

Grapefruit Meringue Tartelettes

12 x Tulpschelp

Benodigdheden Grapefruit Crémeux

  • 3 g gélatine
  • 220 grapefruitsap
  • 150 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 200 g roomboter
     

1. Week de gelatine in ruim koud water.
2. Breng de sap en suiker aan de kook.
3. Klop de eieren los en giet hier al roerend het hete grapefruitsap op.
4. Breng weer aan de kook tot het mengsel begint in te dikken.
5. Doe de boter en de uitgeknepen gelatine in een mengkom en zeef hier de warme crémeux op.
6. Mix glad en laat volledig afkoelen in de koelkast. Spuit de tulpschelpen halfvol met de crémeux.

Benodigdheden Kookschuim

  • 100 g eiwit
  • 250 g kristalsuiker
  • 75 g water
     

1. Klop de eiwitten schuimig en kook de suiker en het water tot 120 °C.
2. Voeg al kloppend toe aan de eiwitten en laat kloppen tot kamertemperatuur.
3. Spuit het kookschuim op de grapefruit crémeux en brand licht af.
4. Decoreer met wat grapefruitsegmenten.