Grapefruit Meringue Tartelettes
Meringue tartelet met heelrijke frisse smaak van grapefruit.
Grapefruit Meringue Tartelettes
12 x Tulpschelp
Benodigdheden Grapefruit Crémeux
- 3 g gélatine
- 220 grapefruitsap
- 150 g kristalsuiker
- 3 eieren
- 200 g roomboter
1. Week de gelatine in ruim koud water.
2. Breng de sap en suiker aan de kook.
3. Klop de eieren los en giet hier al roerend het hete grapefruitsap op.
4. Breng weer aan de kook tot het mengsel begint in te dikken.
5. Doe de boter en de uitgeknepen gelatine in een mengkom en zeef hier de warme crémeux op.
6. Mix glad en laat volledig afkoelen in de koelkast. Spuit de tulpschelpen halfvol met de crémeux.
Benodigdheden Kookschuim
- 100 g eiwit
- 250 g kristalsuiker
- 75 g water
1. Klop de eiwitten schuimig en kook de suiker en het water tot 120 °C.
2. Voeg al kloppend toe aan de eiwitten en laat kloppen tot kamertemperatuur.
3. Spuit het kookschuim op de grapefruit crémeux en brand licht af.
4. Decoreer met wat grapefruitsegmenten.
Wintervlaai met kersencrémeux en chocoladeslagroom
Een vlaai die niet kan ontbreken tijdens deze donkere dagen.
Meer informatie over Wintervlaai met kersencrémeux en chocoladeslagroomKleurrijke bladerdeegrolletjes
This is how we roll. Het bladerdeegrolletje 2.0
Meer informatie over Kleurrijke bladerdeegrolletjesSpanakopita hartige letter
De Griekse klassieker, spanakopita, wordt in een nieuwe vorm gepresenteerd die zowel mooi is om te zien als heerlijk om van te genieten.
Meer informatie over Spanakopita hartige letter