Zomers schelpje met pistache
		Een prachtig exemplaar.
Benodigdheden:
- Pruvé Bloemschelp - art. nr. 12660
 - Pruvé Hagelschuim - art. nr. 63500
 - Bloemetjes decoratie (Dobla)
 
Mango jam
- 2000 gmango puree
 - 15 g agar agar
 - 1 blik gehakte perzik
 
Pistache cremeux
- 540 groom
 - 540 g melk
 - 200 g puree pistache pate
 - 120 g suiker
 - 280 g eidooier
 - 16 g gelatinepoeder
 - 100 g water
 
Choco mousse
- 400 g dooier
 - 525 g suiker
 - 150 g water
 - 1000 g pure chocolade
 - 2250 g slagroom
 
Glacage
- 900 gram water
 - 1800 g suiker
 - 1800 g glucose
 - 1200 g gecondenseerde melk
 - 1800 g witte chocolade
 - 108 g gelatine
 - 600 g water
 
Werkwijze:
Mango jam
- Meng de puree en agar agar en breng aan de kook.
 - Laat afkoelen en blend met een staafmixer tot een gel.
 - Voeg de gehakte perzik toe.
 
Pistache cremeux
- Breng de room, melk en pistache aan de kook.
 - Voeg de eidooier en suiker toe en verwarm tot 83 graden.
 - Voeg de geweekte gelatine toe.
 
Glaçage
- Kook het water, de suiker en glucose tot 103 graden.
 - Voeg de gecondenseerde melk toe, verwarm iets en voeg dan gelatine toe.
 - Giet op de witte chocolade en homogeniseer het met een staafmixer.
 - Verdeel het in bakken en koel minimaal één nacht.
 - Verwarm tot ongeveer 30 graden voor gebruik.
 - Breng het eventueel op kleur.
 
Opbouw
- Draai de dooier luchtig.
 - Kook de suiker en het water tot 105 graden en giet bij de dooier.
 - Draai het mengsel tot 23 graden.
 - Smelt de chocolade en monteer de mousse.
 - Maak van de jam en pistache cremeux een interieur in een cilinder mal van 3 cm doorsnede en vries in.
 - Vul een cilindermal van 6 cm doorsnede met chocolademousse en druk hier de interieurs in.
 - Vries een nacht in en werk vervolgens af met de groene glaçage.
 - Plaats het gebakje in een bloemschelp en decoreer af.
 
			Brooddeeg - een nieuwe range binnen het assortiment!
Binnen Smilde Bakery/Pruvé zijn we druk bezig met de ontwikkeling van een mooie brooddeeg range. Brooddeeg is een ideale deegsoort als het gaat om...
Meer informatie over Brooddeeg - een nieuwe range binnen het assortiment!
			Luxe aardbeienvlaai
De aardbeienvlaai is sinds jaar en dag een favoriet onder Nederlanders. Met onze open vlaai zet u dit verse gebak in een handomdraai in de vitrine!
Meer informatie over Luxe aardbeienvlaai