Zomers schelpje met pistache
Een prachtig exemplaar.
Benodigdheden:
- Pruvé Bloemschelp - art. nr. 12660
- Pruvé Hagelschuim - art. nr. 63500
- Bloemetjes decoratie (Dobla)
Mango jam
- 2000 gmango puree
- 15 g agar agar
- 1 blik gehakte perzik
Pistache cremeux
- 540 groom
- 540 g melk
- 200 g puree pistache pate
- 120 g suiker
- 280 g eidooier
- 16 g gelatinepoeder
- 100 g water
Choco mousse
- 400 g dooier
- 525 g suiker
- 150 g water
- 1000 g pure chocolade
- 2250 g slagroom
Glacage
- 900 gram water
- 1800 g suiker
- 1800 g glucose
- 1200 g gecondenseerde melk
- 1800 g witte chocolade
- 108 g gelatine
- 600 g water
Werkwijze:
Mango jam
- Meng de puree en agar agar en breng aan de kook.
- Laat afkoelen en blend met een staafmixer tot een gel.
- Voeg de gehakte perzik toe.
Pistache cremeux
- Breng de room, melk en pistache aan de kook.
- Voeg de eidooier en suiker toe en verwarm tot 83 graden.
- Voeg de geweekte gelatine toe.
Glaçage
- Kook het water, de suiker en glucose tot 103 graden.
- Voeg de gecondenseerde melk toe, verwarm iets en voeg dan gelatine toe.
- Giet op de witte chocolade en homogeniseer het met een staafmixer.
- Verdeel het in bakken en koel minimaal één nacht.
- Verwarm tot ongeveer 30 graden voor gebruik.
- Breng het eventueel op kleur.
Opbouw
- Draai de dooier luchtig.
- Kook de suiker en het water tot 105 graden en giet bij de dooier.
- Draai het mengsel tot 23 graden.
- Smelt de chocolade en monteer de mousse.
- Maak van de jam en pistache cremeux een interieur in een cilinder mal van 3 cm doorsnede en vries in.
- Vul een cilindermal van 6 cm doorsnede met chocolademousse en druk hier de interieurs in.
- Vries een nacht in en werk vervolgens af met de groene glaçage.
- Plaats het gebakje in een bloemschelp en decoreer af.
Roomhoorn ijsjes
Dip de roomhoorns in de oranje chocolade voor een extra feestelijk effect!
Meer informatie over Roomhoorn ijsjesBrooddeeg - een nieuwe range binnen het assortiment!
Binnen Smilde Bakery/Pruvé zijn we druk bezig met de ontwikkeling van een mooie brooddeeg range. Brooddeeg is een ideale deegsoort als het gaat om...
Meer informatie over Brooddeeg - een nieuwe range binnen het assortiment!Passie-kokos swirls
Een heerlijk tropisch gebakje met een romige mousse van kokos en passievrucht. Een smaakvolle explosie in elke hap!
Meer informatie over Passie-kokos swirls