Kerstboomhoorntjes
Leuk voor de Kerstdagen!
Ingrediënten:
- Pruvé rb roomhoorn – art. nr. 12589
Kersengelei
- 500 g kersen, ontpit
- 40 ml citroensap
- 100 g kristalsuiker
- 10 g agaragar
Chocolademousse
- 3 g gelatine
- 400 ml slagroom, 35% vet
- 200 ml volle melk
- 300 g pure chocolade
Werkwijze:
Kersengallei
- Pureer de kersen en breng aan de kook met het citroensap, de suiker en agaragar.
- Laat afkoelen tot een gezette gelei.
- Mix de gelei fijn met een staafmixer tot een gladde pasta en vul de roomhoorntjes tot 1/3 met de gelei.
- Bewaar ondersteboven in de koeling.
Chocolademousse
- Week de gelatine in ruim koud water. Breng de melk tegen de kook aan en voeg de
uitgeknepen gelatine toe. - Smelt de chocolade en meng de hete melk met gelatine erdoor.
- Klop de slagroom lobbig en vouw door de ganache.
- Vul de roomhoorntjes verder met de chocolademousse en laat ondersteboven opstijven in de vriezer.
- Doop de opening in getempereerde chocolade.
Aardbeienschelp met Basilicum
Een heerlijke klassieker met een verrassende twist!
Meer informatie over Aardbeienschelp met BasilicumWintervlaai met kersencrémeux en chocoladeslagroom
Een vlaai die niet kan ontbreken tijdens deze donkere dagen.
Meer informatie over Wintervlaai met kersencrémeux en chocoladeslagroom