Spring naar inhoud

Zoete koningssnack met sinaasappel

Een originele traktatie voor Koningsdag.

Benodigdheden voor 7 stuks:

• Pruvé Korstdeeg roomboter - art. nr. 11323
• 1000 g fijne amandelspijs
• 50 g eiwit
• 75 g hazelnoot fijn 2-4 mm
• 75 g rozijnen
• 50 g sinaasappel snippers
• 75 g fruit naar keuze (bijvoorbeeld peer)
 

Werkwijze:

  1. Meng de spijs met het eiwit en maak er een vulling van.
  2. Laat opstijven en rol de massa dan uit op 12 mm steekplakken uit met een diameter van 15 cm.
  3. Plaats deze op een uitgerolde plak korstdeeg van 2 mm dikte.
  4. Breng nu het fruit aan op de amandelspijsvulling
  5. Bevochtig en dek af met nog een plak korstdeeg en steek uit met steker van 18 cm.
  6. Strijk voor het bakken de snack met zwaar strijksel en bewerkt eventueel met een motief.
  7. Bak 20-25 minuten op 190 graden.