Zoete koningssnack met sinaasappel
Een originele traktatie voor Koningsdag.
Benodigdheden voor 7 stuks:
• Pruvé Korstdeeg roomboter - art. nr. 11323
• 1000 g fijne amandelspijs
• 50 g eiwit
• 75 g hazelnoot fijn 2-4 mm
• 75 g rozijnen
• 50 g sinaasappel snippers
• 75 g fruit naar keuze (bijvoorbeeld peer)
Werkwijze:
- Meng de spijs met het eiwit en maak er een vulling van.
- Laat opstijven en rol de massa dan uit op 12 mm steekplakken uit met een diameter van 15 cm.
- Plaats deze op een uitgerolde plak korstdeeg van 2 mm dikte.
- Breng nu het fruit aan op de amandelspijsvulling
- Bevochtig en dek af met nog een plak korstdeeg en steek uit met steker van 18 cm.
- Strijk voor het bakken de snack met zwaar strijksel en bewerkt eventueel met een motief.
- Bak 20-25 minuten op 190 graden.
Hartenvlaai met crème pâtissière en rood fruit
Ideaal voor Valentijns- of Moederdag.
Meer informatie over Hartenvlaai met crème pâtissière en rood fruitAardbeienschelp met Basilicum
Een heerlijke klassieker met een verrassende twist!
Meer informatie over Aardbeienschelp met Basilicum