Aperol Spritz tartelette
Een zonnige cocktail, maar dan als tartelette? De verfrissende Aperol Spritz-tartelette is perfect om te genieten van zomerse vibes.
Aperol Spritz tartelette
- 12x harde wener 10cm
Benodigdheden voor 12 stuks
- 2 blaadjes gelatine
- 100 ml sinaasappelsap
- rasp van 1 sinaasappel
- 50 ml Aperol
- 100 gr kristalsuiker
- 150 gr heel ei
- 125 gr roomboter in blokjes
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Verhit de Aperol, suiker, sinaasappelsap en -rasp in een pan.
- Meng al roerend door het ei en verhit tot kookpunt en voldoende ingedikt.
- Haal de pan van het vuur, voeg vervolgens de boter en de gelatine toe en laat het geheel terugkoelen.
- Spuit een hoeveelheid in de tartelette of harde wener bodem.
Aperol-sinasgelei
- 100 gr sinaasappelschil
- 250 ml sinaasappelsap
- 80 ml Aperol
- 150 gr kristalsuike
- Blancheer de schillen 3 keer in ruim koud water en giet af.
- Laat alle ingrediënten samen 45 minuten inkoken.
- Mix zo glad mogelijk met een staafmixer en koel weer terug.
Proseccoslagroom
- 500 gr slagroom
- 40 gr kistalsuiker
- Prosecco of champagne compound
- Klop de slagroom stevig op met de suiker en breng op smaak met de compound.
- Spuit op de tartelettes of harde weners.
- Maak af met de gelei en evt. extra Aperol in een pipet.
En daar is 'ie dan. Lekker voor op een zomerse dag: de Aperol Spritz tartelette. Santé!
Zomers schelpje met pistache
Een prachtig exemplaar.
Meer informatie over Zomers schelpje met pistacheVanille Tompoucerol - Vaderdag topper!
Let's roll! De tompoucerol in een ander jasje, speciaal voor vaderdag.
Meer informatie over Vanille Tompoucerol - Vaderdag topper!