Spring naar inhoud

Aperol Spritz tartelette

Een zonnige cocktail, maar dan als tartelette? De verfrissende Aperol Spritz-tartelette is perfect om te genieten van zomerse vibes.

Aperol Spritz tartelette

Benodigdheden voor 12 stuks

  • 2 blaadjes gelatine
  • 100 ml sinaasappelsap
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 50 ml Aperol
  • 100 gr kristalsuiker
  • 150 gr heel ei
  • 125 gr roomboter in blokjes
  1. Week de gelatine in ruim koud water.
  2. Verhit de Aperol, suiker, sinaasappelsap en -rasp in een pan. 
  3. Meng al roerend door het ei en verhit tot kookpunt en voldoende ingedikt. 
  4. Haal de pan van het vuur, voeg vervolgens de boter en de gelatine toe en laat het geheel terugkoelen.
  5. Spuit een hoeveelheid in de tartelette of harde wener bodem. 

Aperol-sinasgelei

  • 100 gr sinaasappelschil
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 80 ml Aperol
  • 150 gr kristalsuike
  1. Blancheer de schillen 3 keer in ruim koud water en giet af. 
  2. Laat alle ingrediënten samen 45 minuten inkoken. 
  3. Mix zo glad mogelijk met een staafmixer en koel weer terug.

Proseccoslagroom

  • 500 gr slagroom
  • 40 gr kistalsuiker
  • Prosecco of champagne compound
  1. Klop de slagroom stevig op met de suiker en breng op smaak met de compound. 
  2. Spuit op de tartelettes of harde weners. 
  3. Maak af met de gelei en evt. extra Aperol in een pipet.

En daar is 'ie dan. Lekker voor op een zomerse dag: de Aperol Spritz tartelette. Santé!