Apfelstudel rol
Lekkere snack voor deze feestelijke maanden.
Ingrediënten:
- Pruvé rb bladerdeegrolletje – art. nr. 11447
- Glaceer fondant
Gekaramelliseerde appel
- grote appel
- 80 g kristalsuiker
- 50 g roomboter
Vulling
- 180 g kristalsuiker
- 60 g water
- 100 g heelei
- 300 g roomboter
- 1 tl kaneelpoeder
Werkwijze:
Gekaramelliseerde appel
- Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
- Laat de suiker licht karamelliseren in een grote pan.
- Voeg de boter toe evenals de appelblokjes en bak verder tot de appel iets zacht is en de karamel deels heeft opgenomen.
- Laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
Vulling
- Klop het ei schuimig en kook de suiker en water tot 120°C.
- Voeg al kloppend toe aan de eieren en laat kloppen tot afgekoeld tot kamertemperatuur.
- Voeg de boter toe en klop verder tot een gladde crème.
- Breng op smaak met de kaneel.
- Meng de gekaramelliseerde appel door de crème en vul de bladerdeegrolletjes hiermee.
- Glaceer de bovenkant met de glaceerfondant en maak af met poedersuiker.
Vanille Tompoucerol - Vaderdag topper!
Let's roll! De tompoucerol in een ander jasje, speciaal voor Vaderdag.
Meer informatie over Vanille Tompoucerol - Vaderdag topper!
Passie-kokos swirls
Een heerlijk tropisch gebakje met een romige mousse van kokos en passievrucht. Een smaakvolle explosie in elke hap!
Meer informatie over Passie-kokos swirls