Spring naar inhoud

Appel kaneel schelp

Een lekkere appel kaneel schelp!

Appel kaneel schelp

  • 10 x Korstschelp RB wit gecoat

Benodigdheden Appelvulling

  • 250 kristalsuiker
  • 150 roomboter
  • 12 Goudrenetten
  • 10 gr gelatine
  • Kaneelpoeder
  1. Karamelliseer de suiker en meng de boter erdoor.
  2. Schil de appels en snijd in blokjes. Leg op de karamel en dek af met aluminiumfolie.
  3. Bak 30 minuten in de oven op 180°C.
  4. Laat volledig afkoelen en haal de appels uit het karamelvocht.
  5. Voeg de gelatine toe en breng op smaak met kaneelpoeder.

Benodigdheden topping 

  • 250 gr slagroom
  • 20 gr poedersuiker
  1. Vul de Tulpschelpen met de appelvulling.
  2. Klop de slagroom stevig met de suiker en spuit rozetten.
  3. Maak af met verse appelstokjes.
  4. Vul de Tulpschelpen met de appelvulling.
  5. Klop de slagroom stevig met de suiker en spuit rozetten.
  6. Maak af met verse appelstokjes.