Spring naar inhoud

Bombe Alaska

Met deze hazelnoot meringue turko wordt het gegarandeerd een feestje!

Bombe Alaska

  • 20 x Turko Hazelnoot Meringue klein

Benodigdheden Citroencrème

  • 150 kristalsuiker
  • 125 ml citroensap
  • 200 gr heelei
  • 150 gr boter
  • 250 gr slagroom
  1. Breng de suiker met het citroensap aan de kook, giet al roerend op het ei.
  2. Breng weer aan de kook tot het mengsel begint in te dikken.
  3. Zeef de warme crème boven de boter, mix glad en laat volledig afkoelen in de koelkast.
  4. Klop de slagroom stevig op en meng met de citroencrème.

Benodigdheden Kookschuim 

  • 100 g eiwit
  • 250 g kristalsuiker
  • 75 g water
  1. Klop de eiwitten schuimig en kook de suiker en het water tot 120 °C.
  2. Voeg al kloppend toe aan de eiwitten en laat kloppend afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Spuit een hoeveelheid citroenvulling tussen 2 plakjes Turko.
  4. Maskeer de gebakjes rondom met het kookschuim en maak af met de gasbrander.