Spring naar inhoud

Champagne gebakjes

Happy new year!

Benodigdheden

  • 10 x Pruvé Harde Wener 9 cm rb
  • Witte chocolade
  • Spuitbus zilver
     

Frambozengel

  • 2 g gelatine
  • 250 g frambozenpuree
  • 150 g kristalsuiker
  • 5 g pectine NH
  • 10 g citroensap
     

Champagnecrème

  • 400 g banketbakkersroom 
  • 320 g boter, kamertemperatuur 30 g champagne compound
     

Werkwijze

Frambozengel
Week de gelatine. Verhit de frambozenpuree met ½ van de suiker. Meng de overige suiker met de pectine en voeg aan de pan toe. Kook 1 minuut en voeg vervolgens het citroensap toe. Voeg van het vuur af de gelatine toe en bewaar het geheel in de koeling. 

Champagnecrème
​​​​​​​
Maak de banketbakkersroom en laat volledig afkoelen. Klop de boter romig en breng op smaak met de champagne compound. Voeg de koude banketbakkersroom hieraan toe en klop tot een gladde maar stevige crème. Spuit een mooie bol op de harde wener en spuit hier een eetlepel frambozengel in. Dip in de gesmolten witte chocolade en spuit zilver af.