Spring naar inhoud

Chocoladevlaai met sinaasappel en kaneel

Een smaakexplosie die verwarmend en fris tegelijk is. Perfect voor de feestdagen of als bijzonder gebakje bij de koffie.

Chocoladevlaai met sinaasappel en kaneel

Benodigdheden voor 3x open vlaaien (24 cm) of 30x open vlaaien (9cm) 

Chocolademousse

  • 300 g pure chocolade
  • 800 ml slagroom
  • 1 tl kaneel
  1. Smelt de chocolade.
  2. Verhit 1/3 van de slagroom met de kaneel. 
  3. Giet vervolgens op de chocolade en roer tot een gladde ganache.
  4. Klop de overige slagroom lobbig en meng door de chocolademassa.
  5. Vul de vlaaibodems en laat opstijven. 

Sinaasappelgelei

  • 500 ml vers sinaasappelsap
  • 10 g gelatine
  • 25 g kristalsuiker
  • Rasp de segmenten van 2 sinaasappels
  1. Week de gelatine.
  2. Verhit het sinaasappelsap met de suiker.
  3. Voeg van het vuur af de gelatine toe en laat volledig opstijven.
  4. Snijd de sinaasappelsegmenten in stukjes en voeg toe. 

Sinaasappelslagroom

  • 500 ml slagroom
  • 40 g suiker
  • Sinaasappelrasp
  1. Klop de slagroom, suiker en sinaasappelrasp op tot een stevige slagroom. 
  2. Spuit op de chocolademousse.
  3. Maak de vlaaien af met de sinaasappelgelei en rasp van een sinaasappel. 

Deze rijk gevulde chocoladevlaai is pure verleiding! De volle smaak van romige chocolade wordt prachtig in balans gebracht door frisse tonen van sinaasappel en een subtiel vleugje kaneel. Het resultaat? Een smaakexplosie die verwarmend en fris tegelijk is. Perfect voor de feestdagen of als bijzonder gebakje bij de koffie.