St-Honorè Jasmijn

Met de verrassende smaak van jasmijnthee!
St-Honorè Jasmijn
- 10 x Sjoezole
Benodigdheden Jasmijnslagroom
- 450 gr slagroom
- 50 kristalsuiker
- Jasmijnthee
- 3 g gelatine
- Week de gelatine in water.
- Breng 1/3 van de slagroom tegen het kookpunt aan. Laat hierin de Jasmijnthee 3 minuten van het vuur af infuseren.
- Zeef de room en voeg de gelatine en resterende slagroom toe.
Benodigdheden Rood fruit confit
- 350 gr rood fruit
- 50 kristalsuiker
- 5 pectine NH
- 15 citroensap
- Verhit het fruit met de helft van de suiker.
- Meng de pectine door de resterende suiker.
- Zodra de fruitpuree 40 °C is voeg je de suiker met pectine toe.
- Laat 2 minuten koken, voeg de citroensap toe en bewaar in de koeling.
Benodigdheden Soesjes
- 50 ml water
- 50 ml volle melk
- 40 gr roomboter
- 1 gr zout
- 60 gr patentbloem
- 100-125 gr heelei
- Maak een soezenbeslag.
- Spuit soesjes op van 1 cm en bak mooi gaar.
- Vul met de rood fruit confit.
- Maak een karamel en doop de bovenkant van de soesjes erin.
- Klop de Jasmijnslagroom stevig.
- Spuit op de Sjoezole en vul het midden met rood fruit confit.
- Maak af met een soesje en vers rood fruit.

Bombe Alaska
Met deze hazelnoot meringue turko wordt het gegarandeerd een feestje!
Meer informatie over Bombe Alaska