Stervlaai met appel, speculoos & tiramisu
Heerlijk feestelijk!
Benodigdheden:
- 10 Pruvé ster vlaaitjes 13 cm - art. nr. 1001496
- 2 Granny Smith appels
- 15 g boter
- 30 g suiker + 20 g suiker
- Citroensap
- 100 g speculooskoekjes
- Koffie
- 250 g volle room (40% vetgehalte)
- 250 g mascarpone
- 25 g amaretto
- Speculaaskruiden
- Cacaopoeder
Werkwijze:
- Snij de appels in kleine blokjes en laat deze lichtjes karameliseren in de gesmolten boter met 30 g suiker en een beetje citroensap. Laat afkoelen.
- Breek de speculooskoekjes in kleine stukjes en verdeel deze over de open stervlaaitjes. Bevochtig de koekjes met koffie m.b.v. een koffielepel (optioneel kan je ook wat amaretto toevoegen aan de koffie). Verdeel de appeltjes op de speculoosstukjes.
- Klop de slagroom 2/3 op samen met 20 g suiker. Maak de mascarpone lichtjes los met een spatel en meng deze met de opgeklopte slagroom. Voeg de amaretto en speculaaskruiden naar eigen smaak toe.
- Vul een spuitzak met een effen ronde spuitmond van ± 8 mm diameter met het tiramisumengsel. Spuit willekeurig kleine en grote bolletjes op de vlaaitjes zonder het volledige oppervlakte van het vlaaitje te vullen.
- Bestrooi met cacaopoeder en spuit daarna de overgebleven lege ruimtes vol met bolletjes tiramisu. Werk verder af met chocoladedecoratie.
Roomhoorn ijsjes
Dip de roomhoorns in de oranje chocolade voor een extra feestelijk effect!
Meer informatie over Roomhoorn ijsjes
Stoofpeer bourdaloue
Mini stoofpeertaartjes met een Franse twist!
Meer informatie over Stoofpeer bourdaloue
Sinterklaasslof met kruidnoten en sinaasappel
Een feestelijke slof met frisse sinaasappel en knapperige kruidnoten – de perfecte Sinterklaascombinatie van kruidig en romig.
Meer informatie over Sinterklaasslof met kruidnoten en sinaasappel