Stervlaai met appel, speculoos & tiramisu

Heerlijk feestelijk!
Benodigdheden:
- 10 Pruvé ster vlaaitjes 13 cm - art. nr. 1001496
- 2 Granny Smith appels
- 15 g boter
- 30 g suiker + 20 g suiker
- Citroensap
- 100 g speculooskoekjes
- Koffie
- 250 g volle room (40% vetgehalte)
- 250 g mascarpone
- 25 g amaretto
- Speculaaskruiden
- Cacaopoeder
Werkwijze:
- Snij de appels in kleine blokjes en laat deze lichtjes karameliseren in de gesmolten boter met 30 g suiker en een beetje citroensap. Laat afkoelen.
- Breek de speculooskoekjes in kleine stukjes en verdeel deze over de open stervlaaitjes. Bevochtig de koekjes met koffie m.b.v. een koffielepel (optioneel kan je ook wat amaretto toevoegen aan de koffie). Verdeel de appeltjes op de speculoosstukjes.
- Klop de slagroom 2/3 op samen met 20 g suiker. Maak de mascarpone lichtjes los met een spatel en meng deze met de opgeklopte slagroom. Voeg de amaretto en speculaaskruiden naar eigen smaak toe.
- Vul een spuitzak met een effen ronde spuitmond van ± 8 mm diameter met het tiramisumengsel. Spuit willekeurig kleine en grote bolletjes op de vlaaitjes zonder het volledige oppervlakte van het vlaaitje te vullen.
- Bestrooi met cacaopoeder en spuit daarna de overgebleven lege ruimtes vol met bolletjes tiramisu. Werk verder af met chocoladedecoratie.
Grapefruit Meringue Tartelettes
Meringue tartelet met heelrijke frisse smaak van grapefruit.
Meer informatie over Grapefruit Meringue Tartelettes
Harde wener salted caramel
De salted caramel en chocolade passen perfect bij het najaar.
Meer informatie over Harde wener salted caramel